› 
Blog   ›   Články   ›   Tipy na zdravé keto svačiny na cesty

Tipy na zdravé keto svačiny na cesty

Filtr

Chcete cestovat a nelámat si hlavu, jaké vhodné jídlo si vzít s sebou na cestu a udržet své tělo v ketóze a nepřestat hubnout? Máme pro Vás řešení. V tomto článku Vám přinášíme inspiraci a doporučení na zdravé svačinky, které nejen že potěší Vaše chuťové pohárky, ale také Vám poskytnou důležité živiny, které tělo potřebuje.

Tyto jednoduché a výživné alternativy nejenže podpoří Váš keto jídelníček, ale také potěší chuťové buňky.

Připravte se na lahodné kombinace sýrů, ořechů, avokáda a dalších zdravých surovin, které Vás dokonale zasytí a udrží v keto režimu po celý den.

Ať už pojedete na dovolenou nebo na výlet, díky tomuto článku budete mít pomocníky pro Vaši keto dietu stále po ruce.

Proteinový chléb

Určitě jste už také někdy zaslechli, že během keto diety není pečivo povolenéS naším proteinovým chlebem můžete tenhle mýtus hodit za hlavu. Navrhli jsme ho pro Vás tak, aby obsahoval minimální množství sacharidů a vysoké množství bílkovin, a tím pádem Vám pomohl zhubnout. Připravte si na cestu chléb s Vaší oblíbenou pomazánkou, máslem, sýrem, šunkou nebo avokádem a hlad Vás nezaskočí. Navíc není nad vůni čerstvého domácího chleba.

Chia muffin

Kdo by nemiloval sladké a čokoládu. Ale jak si vychutnat během diety čokoládu bez výčitek. Vsaďte na náš dietní zákusek s pouhými 8 % sacharidů a 54 % bílkovin. Tahle zdravá svačina, kterou si můžete přibalit na cesty, Vám zahnat tak chuť na sladké a zároveň zasytí a dodá tělu potřebné živiny. Tuhle čokoládovou pecku si připravíte snadno a rychle. Potřebujete k tomu jen směs, vodu a mikrovlnku.

Dietní Shake

Lahodný koktejl je naprostá klasika pro každou část dne během keto diety. K jeho přípravě stačí jen shaker, voda nebo rostlinné mléko. Pak už jen „protřepat nemíchat“ a užít si lahodnou chuť jedné z Vašich oblíbených příchutí. Koktejly jsou plné bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů pro správné fungování Vašeho organismu.

Vejce na tvrdo

Vajíčka jsou bohatá na zdravé tuky, včetně omega-3 mastných kyselin. Tyto tuky jsou důležité pro správnou funkci mozku, podporují zdravé srdce, a navíc přispívají k pocitu sytosti. Proto je dobré zařadit je do Vašeho keto jídelníčku. Vejce na tvrdo jsou skvělou volbou pro svačinu na cesty. My v Chia Shake si nejvíc pochutnáme na proteinovém chlebu namazaném pomazánkovým máslem a ozdobeném nakrájeným vajíčkem natvrdo se solí.

Vaječné sushi

Také je pro Vás při přípravě na cesty nejdůležitější čas? Ten ušetříte díky našim dietním omeletám nabitým proteiny, které připravíte opravdu rychle. Stačí jen smíchat porci směsi s vodou a tu následně smažit na pánvi. Hotovou omeletu ozdobte šunkou, sýrem a zeleninou, zamotejte, nakrájejte a výživná svačina je hotová. Vybírat můžete z žampionové, sýrové nebo zeleninové příchutě.

Hummus se zeleninou

Tenhle cizrnový zázrak obsahuje nízké množství sacharidů a vysoké množství bílkovin – ideální poměr pro hubnutí. Také v něm můžeme najít vlákninu, ta přispívá k lepšímu trávení a pomáhá udržet pocit sytosti. K hummusu si můžete do krabičky nakrájet okurku, celer nebo další zeleninu vhodnou do keto diety.

Sýr se zeleninou

Možná jste si mysleli, že během keto diety musíte vynechat i sýry. Opak je pravdou, většina sýrů obsahuje nízké množství sacharidů, je bohatá na tuky a zároveň je bohatou zásobárnou bílkovin. Tato kombinace je ideální pro ketogenní stravu. Sýry navíc obsahují vápník a další pro tělo důležité živiny. Opět musíme myslet na to, že ne všechny druhy zeleniny jsou vhodné do keto diety, a proto zvolíme tu, která má nízký obsah sacharidů. Gouda, eidam, mozzarella, cheddar nebo cottage, záleží jen na Vás, jaký sýr máte nejraději.

Ořechy a semínka

Mezi nejvhodnější ořechy pro keto dietu patří mandle, lískové oříšky, makadamové a para ořechy, obsahují totiž relativně nízké množství sacharidů. Na druhou stranu, některé ořechy, jako jsou kešu ořechy nebo pistácie, obsahují více sacharidů a je proto důležité sledovat jejich konzumaci, aby nebyl překročen přípustný příjem sacharidů na keto dietě. Za zmínku určitě stojí chia semínka – zdroj omega-3 mastných kyselin, které nám v jídelníčku často chybí. Najdete je ve většině našich dietních jídel.

Připravte si shaker, své oblíbené svačinové krabičky a ubrousky a užijte si zdravé keto cestování. S námi svou keto dietu zvládnete za každé situace.

Novinka
Zobrazit produkt

Proteinový chléb

499 

(Hodnocení: 1)
−10 %
Zobrazit produkt

Chia muffin - 10 jídel

449 

(Hodnocení: 37)
−25 %
Zobrazit produkt

Velký dietní koktejl - 30 jídel

1 199 

(Hodnocení: 19)
−17 %
Zobrazit produkt

Dietní omeleta - 10 jídel

499 

(Hodnocení: 13)
cogmagnifiermenu