Ve druhém díle seriálu moje 1. keto dieta si objasníme, jaké potraviny si vybírat doma i v restauracích a čemu se naopak vyhnout. Pokud jste se rozhodli začít hubnout pomocí keto diety, tento seriál je právě pro vás.
Jestliže s keto dietou začínáte, je důležité znát samotný princip keto diety: vynechat sacharidy a jíst spoustu bílkovin a tuků. Co jsou to sacharidy? Jinak nazávané také carbohydráty nebo uhlohydráty, lidově cukry. Jedná se o obilniny, luštěniny, ovoce a škrobnatou zeleninu (brambory, kukuřice) a výrobky z nich, tedy mouka, pečivo, těstoviny a cukr ve všech podobách.
Místo toho se zaměřte na bílkoviny (maso, ryby, vejce, bílé tučné mléčné výrobky), zelenou a vodnatou zeleninu (okurky, papriky, salát, cukety, květák, brokolice, kedlubna, atd.) a na kvalitní tuky (ořechy, semínka, avokádo, máslo, kvalitní rostlinné a ořechové oleje). Z těchto potravin si z trochou kreativity nebo s přispěním keto receptů vytvoříte chutná, zdravá a sytá jídla, která nemusí být náročná na přípravu.
Ideální je jíst svá keto jídla doma nebo si je nosit vždy s sebou. I v restauracích se však dá vybrat jídlo, které do ketogenní diety zapadá. Základem by vždy měl být kousek masa nebo ryby, připravený v troubě, na grilu nebo na pánvi. K tomu si dejte teplou či studenou zeleninu. Dávejte si pozor na dresingy a místo nich si poručte olivový olej a ocet. Vynechejte brambory, vynechejte chleba. Nevhodné jsou různé omáčky, ty bývají zahuštěné moukou. Zato si můžete dát vývar nebo čistě zeleninovou polévku. Nebojte se číšníka zeptat, co v jídle je a jestli by vám mohl vyjít vstříc a nechal připravit jídlo podle vašich potřeb.
Přihlaste se k odběru novinek a získejte tak zdarma náš dietní manuál, který Vás provede krok po kroku cestou za vysněnou postavou.