Šťavnaté kokosky: Sladké low carb potěšení

Přípravy na svátky jsou v plném proudu, snad každý z nás touží po chvílích pohody a vůni domácího cukroví. A jaké by to byly Vánoce bez tradičních kokosek? Pojďte si s námi připravit kokosky v odlehčené verzi bez zbytečných cukrů.

Potřebovat budeme:

Jak na to?

  1. Žloutky důkladně oddělíme od bílků. Z bílků si pak v čisté míse ušleháme tuhý sníh se špetkou soli. Miska musí být opravdu čistá, jinak se může stát, že se sníh správně nevyšlehá.
  2. Do sněhu opatrně vmícháme mascarpone a pak strouhaný kokos a nízkokalorické sladidlo podle chuti.
  3. Dvěma lžičkami tvoříme malé hromádky na plechu s pečicím papírem.
  4. Kokosky sušíme v troubě předehřáté na 100–120 °C asi hodinu, dokud nezezlátnou.

Tip: Hotové kokosky uchovávejte v suchu a chladu a spotřebujte do týdne. I když u nás v Chia Shake nikdy tak dlouho nevydrží. 😉