Grilovačka a keto? Jde to!

Pro mnohé z nás je grilování vrcholem letní sezóny. Skvělá společnost, vůně uhlí, horkého grilu, chutné jídlo a osvěžující nápoje, to je za nás dokonalá cesta ke štěstí. Co když ale právě pracujete na své vysněné postavě, nebo si jen chcete udržet získanou formu do plavek? Jak si tedy užít tuto oblíbenou aktivitu, aniž byste porušili své stravovací zásady?

Můžete zůstat v klidu. Grilovat se dá zdravě a bez zbytečných kalorií. Stačí jen vědět, která jídla mají nízký obsah sacharidů a jsou keto-friendly.

Jak je to s přílohami?

Kdo říká, že jako příloha musí být vždy jen brambory. Zdravé hubnutí s námi nabízí tolik možností, jak si vychutnat přílohy s nízkým obsahem sacharidů. Zkuste třeba avokádový salát nebo zeleninový salát se zálivkou z bílého jogurtu a koření.

Zelenina jako cuketa, lilek nebo paprika se skvěle hodí na gril a je vynikající v kombinaci s olivovým olejem a kořením. Možná byste si ke své oblíbené grilované dobrotě dali i nějaké pečivo a říkáte si, že to asi není úplně správná cesta. Opak je pravdou. Náš proteinový chléb si totiž můžete vychutnat zcela bez výčitek. Je nízkosacharidový a můžete ho klidně použít i místo housky na hamburgery.

Zdravé omáčky a dipy

Omáčky a dipy mohou být zrádné, protože v nich na nás často číhají skryté cukry. Co takhle zkusit to tentokrát jinak a zdravě. Vykouzlete si vlastní keto-friendly omáčky. Bílý jogurt s česnekem, bylinkami, nebo Vašim oblíbeným kořením skvěle vyladí každý kousek z grilu. Guacamole je taky dobrá alternativa, protože avokádo je bohaté na zdravé tuky a vlákninu, která zasytí. To se při každé grilovačce hodí.😉

Svěží nápoje

Na každé grilovačce nesmí chybět ani letní osvěžující nápoje. Většinou ale narazíme na nápoje plné cukru a prázdných kalorií. I na to máme pro Vás řešení. Není nic snadnějšího, než si připravit domácí ledový čaj. Stačí si uvařit zelený čaj, nechat ho vychladnout, smíchat s ledem, ozdobit plátkem pomeranče a je to. Taky si můžete pochutnat na nízkokalorickém panenském mojitu, po kterém Vás zaručeně nebude bolet hlava. Potřebujete na něj minerálku, limetku, mátu a nízkokalorické sladidlo. Vše smícháte a pak už si jen vychutnáte posezení s přáteli. 

Co sladká tečka na závěr?

Rozhodně ano, i na keto dietě si můžete dopřát sladký dezert. Za nás je nejlepší volbou Chia pudding – super zdravý a lehký snack se svěžími ovocnými příchutěmi, kterým potěšíte nejen sebe, ale i své hosty. A pokud milujete čokoládu, překvapte ostatní nízkosacharidovými dietními muffiny, které připravíte za pár minut v mikrovlnce. Pak jen ozdobíte bílým jogurtem, kousky ovoce a Vašimi oblíbenými ořechy. 

Ať už jste na jakékoliv dietě, nezapomeňte si užít zábavu a dobrou společnost přátel. My v Chia Shake grilovačky milujeme a také víme, jak je těžké odolat svodům. Občas se může stát, že tak trochu zhřešíte. Nic si z toho nedělejte, může se to stát každému. Hlavní je zůstat i tak dál na cestě za svou vysněnou postavou. 

Přejeme dobrou chuť.