› 
Blog   ›   Články   ›   Výhody práškových potravin

Výhody práškových potravin

Filtr

Ne vždy je život takový, jaký bychom si ho představovali. Často nás postihnou situace, ve kterých se dostaneme do jistých omezení, ať už časových, pohybových nebo jiných. Vždy je proto dobré si ujasnit, co udělat, aby nás podobné krize nezastihly nepřipravené. V dnešní době nejde už jen o přežití, ale také o co nejlepší podmínky při překonávání těžkých chvil. To platí i co se týče stravování. Proto přinášíme tento článek, ve kterém se zaměříme na výhody práškových potravin. 

Co jsou to práškové potraviny

Práškové potraviny jsou instatní jídla, která jsou z velké části tvořena práškem. Tímto práškem může být jakákoliv potravina, která byla dehydratována - tedy zbavena vody a následně pomleta na prášek. Je chybným pojetím, že takováto úprava potravin je nezdravá. Naopak, dehydratace je k potravinám velmi šetrná, jelikož všechny živiny jsou při ní zachovány. Pak už jen stačí přidat vodu nebo jinou tekutinu a chutné jídlo je na světě.

Snadná příprava

Nespornou výhodou práškových potravin je, že nepotřebujete příliš zručnosti, abyste si je připravili. Jsou tak jednoduché na přípravu, jak jen to jde a vám tedy zbyde síla na další důležité věci. Koktejl rozmícháte v shakeru s vodou, mlékem, nebo kombinací obojího. Kaši rozpustíte a necháte odstát, polévku rovněž. Jak jednoduché!

Šetří čas

Právě díky tomu, že jsou instantní práškové potraviny tak snadné na přípravu, šetří váš čas. Krom zdraví je čas tím nejcenějším, co máme, a každé jeho ušetření se počítá dvojnásob, obzvlášť v dnešní době. Místo vaření se můžete věnovat svým koníčkům, svým blízkým, a dalším věcem, kterým byste dali přednost před přemýšlením, co uvařit a před hodinami u plotny.

Trvanlivost

Jelikož práškové jídlo neobsahuje vodu, jsou tyto potraviny chráněny před bakteriemi a před silou enzymů, které by potravinu poškodily. Trvanlivost je proto snad nejdůležitější výsadou práškového jídla. To přijde nejvíce vhod právě v období krize. Pokud máte na poličce nebo v šuplíku několik balení práškových potravin, jako jsou proteinové koktejly, kaše a palačinky, zdravé polévky či muffiny, jste zabezpečení.

Vybírejte správně

Není samozřejmě práškové jídlo jako práškové jídlo. V dnešní době je výběr práškových a jiných instantních potravin velmi široký, musíte si proto na výběru dát záležet. Jsou totiž potraviny, které vašemu zdraví spíš uškodí, a pak ty, které ho posílí. Vyhýbejte se těm, které obsahují přidané cukry, nezdravé tuky a spoustu soli. Naopak si pořiďte ty práškové potraviny, které obsahují vlákninu, bílkoviny, vitamíny a minerály.

Přesně tyto podmínky splňují výrobky Chia Shake. Záleží nám na tom, abychom vám poskytli tu nejlepší výživu pro vaše zdraví a vaši linii. Řada dietních výrobků je plná bílkovin a vlákniny a pomůže vám zhubnout, zatímco řada zdravých náhrad jídla má vyvážený poměr bílkovin, sacharidů a tuků. Všechny výrobky navíc doplňujeme všemi potřebnými vitamíny a minerály. Splňují všechny položky pro výhody přáškových potravin!

 

cogmagnifiermenucross-circle