› 
Blog   ›   Detox   ›   Výhody jarního detoxu: Proč byste měli v této sezoně zvážit detoxikaci

Výhody jarního detoxu: Proč byste měli v této sezoně zvážit detoxikaci

Filtr

Přichází jaro – krásné období, kdy se vše probouzí. Po zimě plné pro tělo nevhodných jídel se v něm mohou nahromadit škodlivé látky – toxiny a tuky. A jak se říká, naše tělo je náš chrám, proto je dobré se těchto látek zbavit detoxikací organismu. S ní jde navíc ruku v ruce hubnutí, díky kterému bude Vaše tělo lépe připraveno na letní plavkovou sezonu.

Proč je právě jaro ideálním časem pro detox?

  • Jedním z nejdůležitějších důvodů jsou právě toxiny nahromaděné v těle po zimním období hodování.
  • Významnou výhodou detoxikace organismu je jeho pozitivní vliv na hubnutí. Jaro je tedy ideálním časem pro detox a hubnutí.
  • Detox pomáhá zlepšit trávení, podpořit metabolismus a posílit imunitní systém.
  • Může také pomoci snížit záněty v těle, zlepšit zdraví pokožky a zvýšit hladinu energie.
  • Díky detoxu si také můžete vytvořit zdravé návyky a pozitivně se naladit na zbytek roku.
  • Příroda se probouzí a vytváří nám tím zdroj bylin, které jsou vhodné pro detoxikaci. Jedním z nich je například kopřiva, která pomáhá čistit organismus.
  • Jaro je období nových začátků, tak proč nezískat skvělý pocit z toho, že děláte něco pro sebe.

Naše tělo má pro očištění svůj vlastní systém, patří do něj játra, ledviny a trávicí systém, a proto si ve většině případů dokáže se škodlivými látkami poradit samo. Pokud ale do těla přijímáme velké množství toxinů, jsou tyto orgány zatěžovány, a to má negativní vliv na naše zdraví. Proto můžeme našemu tělu pomoci cílenou a vědomou detoxikací.

Jaký typ detoxikace zvolit?

Na výběr je mnoho různých typů detoxikací, včetně očistných šťáv, detoxikací z celých potravin a eliminačních diet, takže si můžete najít takovou, která vám bude nejlépe vyhovovat. Základem správného detoxu je omezení tělu škodlivých látek:

  • Omezení příjmu cukrů (sladkostí, slazených nápojů a potravin s vysokým obsahem cukrů) a průmyslově zpracovaných potravin. Ty zatěžují naše tělo a obsahují prázdné kalorie. Proto volte kvalitní a výživné potraviny.
  • Pokud chcete během detoxu více zhubnout, omezte jídla obsahující sacharidy a nahraďte je dietními jídly s obsahem bílkovin a kvalitních tuků, jak jsou například dietní koktejly a dietní jídla Chia Shake.
  • Vynechání cigaret a alkoholu. Alkohol je z části metabolizován v játrech, která jsou jím zbytečně přetěžována.

Jak jsme už zmínili, Vaše tělo je chrám, je třeba o něj pečovat a udržovat ho zdravé. Proto je velmi důležité uvědomit si, že detoxikace organismu by pro něj neměla být velkým šokem. Nemusí být ani extrémní a složitá. Pro začátek je tedy skvělé vyřadit ze svého života výše uvedené škodlivé látky.

Jak podpořit jarní očistu?

  • Při detoxikaci je důležité upřednostňovat potraviny bohaté na živiny, hydrataci a postupy péče o sebe, jako je meditace a cvičení, jako je například jóga, která podpoří Vaše tělo během celého procesu.
  • Například ranním pitím teplé vody s citronem a medem na lačno. která pomáhá pročistit střeva.
    Voda by neměla mít více než 40 °C, aby se nezkazila kvalita medu. 
  • Dalším užitečným pomocníkem při detoxu jsou detoxikační čaje, jako je TEATOX čaj na hubnutí – obsahuje kořen pampelišky, který pomáhá játrům odbourávat z těla odpadní látky. 

Pokud chcete získat více informací o jarním hubnutí a zjistit, jak správně detoxikovat Vaše tělo, sledujte naše sociální sítě a přihlaste se k odběru newsletteru

−10 %
Zobrazit produkt

TEATOX - Denní čaj na hubnutí

269 

(Hodnocení: 3)
−18 %
Zobrazit produkt

Koktejlový balíček - 75 jídel

3 199 

(Hodnocení: 16)
−23 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 2 týdny - 70 jídel

2 899 

(Hodnocení: 43)
−32 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 4 týdny - 140 jídel

4 999 

(Hodnocení: 22)
cogmagnifiermenucross-circle