› 
Blog   ›   Rady, tipy, návody   ›   Vedlejší účinky Chia semínek

Vedlejší účinky Chia semínek

Filtr

Často přemýšlíme o pozitivech, která nám jídlo přináší. Co ale vedlejší účinky? Je třeba se na věci dívat z obou stran, v tomto případě zjistit, jestli má daná potravina také nějaká negativa či dokonce vedlejší účinky.

Jak je to s chia semínky?

Nebojte, tady žádné nebezpečí nehrozí. Konzumace chia semínek nevyvolává žádné vedlejší účinky.

Chia semínka nezpůsobují alergii a jsou vhodná i pro těhotné a kojící ženy.

Samozřejmě, každý jsme jiný, a najdou se i ojedinělé případy, kdy člověk chia semínka netoleruje. V takovém případě je na místě odborná pomoc lékaře.

Jaké jsou tedy vedlejší účinky chia semínek?

Samozřejmě, nic se nemá přehánět a všeho moc škodí. Jelikož mají chia semínka hodně vlákniny, není dobré jíst jich velké množství. Vláknina je zdravá a nezbytná, ale její přemíra může vést k problémům s trávením a vylučováním.

Žaludečním problémům předejdete, pokud budete chia semínka konzumovat s dostatkem tekutin. Například rozmíchaná ve vodě, v čaji, v mléce, nebo jako součást koktejlů a pudinků Chia Shake.

Chia semínka jsou zdrojem kvalitních rostlinných bílkovin, omega-3 mastných kyselin, vlákniny a celé řady stopových prvků.

Najdete je ve většině výrobků Chia Shake, například v jahodovém Superfood mix koktejlu, který rychle nahradí například oběd, když nestíháte, nebo v  osvěžujícím mangovém chia pudinku, v němž tvoří hned 15% složení.

cogmagnifiermenucross-circle