› 
Blog   ›   Fitness   ›   Snadné tipy, jak denně ujít více kroků - až o 2000!

Snadné tipy, jak denně ujít více kroků - až o 2000!

Filtr

Hubnutí můžete snadno podpořit! Přinášíme tipy, jak denně ujít více kroků. Pomůžou vám spálit extra kalorie, rozproudit krev, dokonce ušetřit peníze a životní prostředí. Tak hurá do toho! 

Ačkoliv to mnoho lidí přehlíží, chůze je jedním z nejefektivnějších nástrojů pro hubnutí. Každý z nás by se jí měl více věnovat, především potom lidé se sedavým zaměstnáním. Pomůžete tak svému zdraví, a to jak fyzickému, tak psychickému. Přečtěte si naše tipy, jak ujít každý den o 2 000 kroků (cca 1,5 km) více.

1. Každou hodinu si dejte pauzu na 5 minut chůze

Dlouhé sezení má negativní vliv na průtok krve naším tělem. To se ale dá snadno spravit: každou odinu se zvedněte a dejte si pětiminutovou "chodící" pauzu. Můžete chodit po domě, po práci, nebo obejít ulici kolem domu. Díky tomu se zvýší vaše pohyblivost a naroste počet kroků.

2. Schody, ne výtah

Výtah je sice pohodlný, ale pro zvýšení tepové frekvence není v běžném životě nic lepšího, než pár schodů. Po zdolání několika pater spálíte extra kalorie, posílíte srdce a uděláte kroky navíc.

3. Pochodujte na místě

Nemusíte dokonce ani opustit dům, abyste si na krokoměru navýšili číslo. Můžete jednoduše chodit na místě. Jak během dne, tak večer při sledování své oblíbené televizní show. Kdykoliv máte nějaký prostoj, pochodujte - než se vám ohřeje v mikrovlnce jídlo, než se vám překape káva, apod.

4. Jděte oklikou

Obvykle se snažíme najít tu nejkratší cestu do místa určení. Udělejte přesný opak! Jděte tou delší cestou. Ať už doma, nebo venku. Zabere vám to jen pár minut, ale přidá dost kroků.

5. Choďte během telefonování

Více kroků do svého dne přidáte tím, že využijete své telefonáty k přecházení po místnosti nebo k procházce venku. Při hovoru k kolegou přecházejte po místnosti, při telefonickém meetingu můžete pochodovat na místě, a když zavolá maminka nebo kamarádka, můžete hovor rovnou spojit s procházkou venku.

6. Jezděte méně

Většina z nás si navykla jezdit všude autem. Odůvodňujeme si to tím, že je to rychlejší. Pro nákup potravin se ale můžete vypravit i pěšky! Ušetříte za benzín, procvičíte tělo a budete šetrnější k životnímu prostředí. Do centra města se zase můžete nechat svézt hromadnou dopravou a zbytek cesty dojít pěšky.

7. Zvolte aktivity vyžadující pohyb

Ve volném čase si dobře zvažte své aktivity. Místo těch, u kterých se sedí (kina, kavárny) si častěji volte ty, u nichž se pohybujete. Jděte do parku, zasportujte si, hrajte si s dětmi, uklízejte doma nebo si připravte zdravá jídla na další den.

8. Choďte ráno a večer

Nemusíte všechny své kroky nasbírat během jednoho dlouhého výletu. Nasčítejte je během dne. Procházky si můžete rozdělit na ranní a večerní. Nebo si vždy dejte 10 minut chůze. Takto během dne ujdete více kroků.

9. Choďte si pro pití

Zabijete tím dvě mouchy jednou ranou. Voda je nesmírně důležitá jak pro naše zdraví, tak pro hubnutí. Pořiďte si tedy menší lahev a choďte ji často doplňovat, čímž zase získáte kroky navíc.

10. Pořiďte si psa

Mezi tipy, jak denně ujít více kroků, nesmí chybět tento. Čtyřnohý chlupáč se rozhodně postará o to, abyste toho nachodili více. Donutí vás chodit na více procházek a navíc vám bude příjemným společníkem. Pokud si pejska pořídit nemůžete, jděte se přeptat do nejbližšího útulku - určitě rádi uvítají, když se nabídnete, že tam budete pravidelně docházet a venčit jejich pejsky.

11. Zapojte rodinu

Vše je jednodušší, když na to nejste sami. Spojte čas strávený s rodinou s nějakou aktivitou, která vyžaduje pohyb. Hrajte na babu, na schovávanou, jděte společně do přírody, nebo se věnujte hrám a sportům.

 

cogmagnifiermenucross-circle