› 
Blog   ›   Hubnutí   ›   Restart hubnutí: jak na to?

Restart hubnutí: jak na to?

Filtr

Měli jste velké plány, jak začnete od nového roku jíst zdravě a střídmě, ale život vám nasypal pár klacků pod nohy a vy jste od hubnutí ustoupili? Nevěšte hlavu. Jsme jen lidi a do diety můžete kdykoliv znovu naskočit. Jak tedy znovu začít hubnout?

1. Nekritizujte se

Ničemu nepomůžete a sobě neprospějete, když se začnete kritizovat, nenávidět, vyčítat si, a podobně se shazovat. To vás naopak může dostat do hlubší deprese a snížit vaši motivaci na nulu. Je dobré si uvědomit, že jste udělali chyby, které vás dovedly tam, kde teď jste. Díky tomu teď budete vědět, kde máte rezervy a co potřebujete na příště vylepšit. Použijte své chyby a zaváhání jako odrazový můstek. Odpusťte si a jděte dál.

2. Udělejte si plán dopředu

Štěstí přeje připraveným, a úspěch při hubnutí zrovna tak. Aby se vám dostávala zpět do dietního režimu lépe, předem si vše naplánujte. Kdy začnete, co budete jíst, jak si jídlo připravíte, kde si ho sníte, apod. Předem si také obstarejte všechno, co k přípravě jídel budete potřebovat.

3. Stále vpřed

Pokud jste svoji dietu porušili, nikdy není pozdě se k ní zase vrátit. Je to dlouhá cesta, pro každého jiná a jedinečná. Poučte se ze svých chyb a jděte stále dál. Počítejte s tím, že překážky nastanou, ale vy se jimi nesmíte nechat vyvést z míry a musíte pokračovat dál.

4. Nesnažte si ztráty vynahrazovat

Pokračujte tak, jako byste vůbec nepřestali. Nesnažte se ztráty dohnat hladověním, přehnaným cvičením, ani jinými zbytečně krutými metodami.

5. Zopakujte si svoji motivaci.

Je dost možné, že jste někdy během průběhu své diety ztratili svoji motivaci. V klidu si proto sedněte, klidně s tužkou a papírem, a připomeňte si, proč jste tenkrát s dietou začali. Snažte se znovu vyvolat pocity, které jste cítili, když jste byli namotivovaní zhubnout.

Restartovat dietu není tak těžké, jak se zdá. Se znovu nalezenou motivací a trouchou příprav se vám to bezpochyby podaří!

cogmagnifiermenucross-circle