› 
Blog   ›   Hubnutí   ›   Proč je tak těžké zhubnout?

Proč je tak těžké zhubnout?

Filtr

Všichni víme, jak těžké hubnutí je. Dokonce už i vědecké studie ukazují, že lidé, kteří chtějí zhubnout, často nakonec ještě přiberou! Proč je tak těžké zhubnout? Pojďme se tomuto ožehavému tématu podívat pod pokličku!

Proč je tak těžké zhubnout? - Co říká věda?

Nikoho zřejmě nepřekvapí, že za posledních 20 let narostl počet dospělých, kteří se snaží zhubnout. I přes všechny snahy odborníků však populace vyspělých zemí naopak stále více tloustne, průměrná tělesná hmotnost jde stále nahoru. Z toho vyplývá, že většina snad o hubnutí nefunguje.

Nejčastěji se lidé snaží hubnout pomocí snížení počtu konzumovaných kalorií, zvýšenou tělesnou aktivitou a pitím více vody.

To vše jsou léty i vědou prověřené cesty, jak zhubnutí skutečně dosáhnout, problém ale nastává v dlouhodobém dodržování takového chování. Přitom vytrvání je nejlepší cestou k úspěchu.

Vytrvalost předčí dokonalost

Úspěch při hubnutí záleží z velké části na tom, jak dlouho ve svém snažení setrváte.

Pro drtinou většinu lidí je přitom lákavé rychlé hubnutí, protože chtějí výsledky co nejrychleji. Dalším kamenem úrazu je tedy fakt, že lidé často nejsou připraveni a/nebo ochotni snažit se hubnout dlouhodobě. Jak si tedy udržet motivaci? Nesnažte se o dokonalost a raději vsaďte na trpělivost a hlavně vytrvalost. Dlouhodobý úspěch si zajistíte, když si nebudete vyčítat, že jste jeden den dietu porušili, nebo nestihli cvičit, a místo toho budete pokračovat dál. Vzdát se po prvním neúspěchu - to vás ke kýženým výsledkům nedovede.

Jak si tedy hubnutí usnadnit?

Dalším z důvodů, proč je tak těžké zhubnout, je fakt, že lidé mají tendenci hubnutí přespříliš komplikovat. Pokud se vám v hlavě stále dokola omílá myšlenka, že "hubnutí je těžké", pak pro vás také těžké bude. Místo toho si raději uvědomte, že na hubnutí vlastně nic složitého není! Stačí méně a lépe jíst a o trochu víc se hýbat. Dejte si realistický cíl, zvolte si způsob hubnutí a pak vytrvejte a svůj plán dodržujte. Udělejte si z toho nový životní styl. Tak selhat nemůžete.

Pokud chcete rychlé výsledky, pak bychom vám doporučili keto dietu. Ale pokud ta se vám zdá pro vás nevhodná, můžete zvolit dietu nízkosacharidovou nebo nízkokalorickou.

 

cogmagnifiermenucross-circle