› 
Blog   ›   Rady, tipy, návody   ›   Pečení s Chia semínky

Pečení s Chia semínky

Filtr

Pečení s chia semínky je vhodné především pro vegetariány a vegany. Namočená chia semínka mohou totiž při pečení nahradit mouku nebo vejce.

Nejčastěji se chia semínka používají jako náhrada vajec. Když je namočíte ve troše tekutiny (vody, mléka, rostlinného mléka nebo ovocné šťávy) a necháte nabobtnat, získáte viskózní hmotu, která bude v těstě suplovat pojivové schopnosti vajec.

Chia semínka v těstě skoro ani nepoznáte. Mají neutrální chuť a jejich křupavost se jejich namočením vytratí.

Chia semínka ale nemusí do těsta přidávat pouze vegani. Pro jejich výživové vlastnosti se hodí úplně pro všechny. Dodají výslednému pokrmu bílkoviny, jichž v pečivu nebývá příliš. Navíc také vlákninu a minerály, jako například hořčík, draslík, vápník a železo, což jsou všechno látky, kterých spousta lidí nepřijímá ze své běžné stravy dostatek.

Můžete zkusit přidat chia do svého oblíbeného receptu (spolu se semínky budete možná muset přidat malinko další tekutiny, nebo přidat semínka už rovnou předem namočená).

Nebo si najděte recept, v němž už jsou chia semínka obsažena.

Pečení s chia semínky se pro vás stane samozřejmostí, pokud dodržujete veganskou stravu a potrpíte si na domácí dobroty.

Nebojte se pečení. S trochou praxe se z vás může stát pekař jedna báseň!

Vyzkoušejte některý z receptu na blogu Chia Shake, například na lákavé arašídové sušenky s chia semínky.

cogmagnifiermenucross-circle