› 
Blog   ›   Články   ›   Novoroční hubnutí: Záleží na kaloriích?

Novoroční hubnutí: Záleží na kaloriích?

Filtr

Přiznejte se, kdo jste se už někdy ztratil v přemýšlení nad problematikou kalorií a hubnutí? Musíte skutečně počítat kalorie, abyste zhubli nebo to jde i bez složité matematiky a kalkulačky v kapse?

Strach z kalorií? Ano či ne?

Téma kalorií je ve světě diet, hubnutí, fitness a body buildingu neustále omílaným subjektem. Někdo tvrdí, že bez počítání kalorií nedosáhnete svých výsledků, zatímco jiný se dušuje, že jedině oproštěním se od nich se posunete dál a dosáhnete vytouženého těla.

Něco pravdy by se dalo najít na obou stranách bitevního pole.

Kalorie nejsou démoni, jsou to pouhé jednotky energie. Poukazují na to, kolik energie snědením vybrané potraviny přijmeme do svého organismu. Představují tedy měrnou jednotku pro příjem energie z jídla.

Není k věci je démonizovat, ale ani zbožňovat. Pravda je taková, že nám mohou buď pomoci s hubnutím, pokud je pochopíme, nebo nás sabotovat, pokud se jimi necháme unést nebo na ně naopak nehledíme vůbec.

Díky správnému množství přijaté energie zhubneme

Mějte na paměti, že energii potřebujeme úplně ke všemu. K pohybu, k myšlení, k běžným denním činnostem, k trávení, ale i k pouhému udržení se na živu, protože naše vnitřní orgány spotřebují za den energie opravdu hodně. To vše je náš výdej energie.

A co je to příjem energie? → Všechna energie (kalorie) kterou do sebe vpravíme z jídla a pití.

Nyní se dostáváme k absolutní podstatě hubnutí: k rovnováze a nerovnováze kalorií.

  • Pokud je náš příjem a výdej v rovnováze, naše tělesná hmotnost se nemění.
  • Pokud přijmeme víc, než vydáme, pak přibereme.
  • No a nakonec pokud přijmeme méně, než vydáme, pak zhubneme.

Dá se hubnout snadněji?

Princip hubnutí je tedy jednoduchý, avšak má spoustu záludných detailů. Většina lidí proto potřebuje přesně daný plán, kterého se může držet, aby hubnutí probíhalo spolehlivě.

Proto existuje celá řada diet, které vám přesně určí, jak, co a kdy jíst, aby hubnutí bylo snazší a výsledky jistější.

Princip diet spočívá v tom, že místo počítání kalorií se držíte pravidel, díky kterým se váš kalorický příjem sníží automaticky.

Ověřili jsme je a víme, že fungují - zjistěte, který program bude ten pravý pro vás

Hubnutí sice nějaký čas trvá, ale existuje způsob, který ho urychlí. Pokud dostanete vaše tělo do ketózy, začne spalovat tuky pro energii a vy hubnete rychleji, než kdybyste nízkosacharidovou stravu nedodržovali. Pokud jste zdraví, rozhodně doporučujeme keto dietu vyzkoušet, její výsledky vás nadchnou!

V Chia Shake obchodě naleznete spoustu produktů, které vám pomůžou dostat se do ketózy. Letos to dokážete! Úspěšně zhubnout ještě nikdy nebylo jednodušší.

 

cogmagnifiermenucross-circle