› 
Blog   ›   Články   ›   Novoroční hubnutí: 4 chyby, kterým se vyvarovat

Novoroční hubnutí: 4 chyby, kterým se vyvarovat

Filtr

Novoroční hubnutí je velkým tématem. Věděli jste totiž, že nadváhou trpí celá polovina Čechů středního věku?! U žen jsou statistiky ještě naléhavější - už čtvrtina z nich bojuje dokonce s obezitou! Novoroční předsevzetí zhubnout se vám podaří dodržet mnohem snáze, když budete vědět, jakým chybám se vyhnout.

Použijte naši BMI kalkulačku zjistěte si, jak jste na tom vy. Na stránce se dozvíte i o nebezpečích spojených s nadváhou a obezitou.

Najdete se v následujících charakteristikách spojených s nadbytečnou váhou?

  • Rychle se zadýcháte,
  • bolí vás záda,
  • máte potíže s klouby,
  • nedostává se vám kvalitního spánku...
  • A navíc se sami sobě nelíbíte a máte ze sebe špatný pocit.

K čemu je dobré předsevzetí?

Touha změnit věci k lepšímu je jiskřičkou, kterou potřebujete. Rozhoří se totiž v oheň, který vám pomůže ke kýženým výsledkům!

Hádejte, kdy se tato jiskřička u lidí objevuje nejčastěji? Po vánocích! Vánoční svátky s sebou tradičně přinášejí veselí a hodování, na které se sice těšíme a plně se mu oddáváme, ale jakmile slavnostní čas pomine, novoroční předsevzetí zhubnout je na světě.

Je smutným faktem, že ačkoliv si spousta lidí předsevze, že zhubne, jen malému zlomku z nich se to doopravdy povede. Rozhodli jsme se proto dostat tomuto neblahému fenoménu na kloub a přinést vám 4 dobré rady, jak se selhání a zklamání vyhnout a místo toho letos doopravdy dostát svým rozhodnutím a dokráčet až k vysněné váze.

Chcete se i vy cítit dobře? Zažívat radost a nebát se vlastního odrazu v zrcadle?

4 nejčastější chyby při hubnutí: čeho se vyvarovat?

  1. Příčin neúspěchu je mnoho a pro každého mohou být trochu jiné. Snad nejčastější chybou je vyhoření. To nastává, když se do hubnutí vrhneme na 200% a už po několika dnech či týdnech se natolik vyčerpáme, že prostě nemůžeme dál. Takhle tedy na novoroční hubnutí ne!
  2. Další velmi častou chybou je nesprávná motivace. Pokud chcete zhubnout z důvodu typu "lidé v práci mě za mými zády určitě pomlouvají, měla bych zhubnout, aby už nemohli nic říkat," nebo "kdo chce být atraktivní, musí být hubený", brzy shledáte, že takovýto typ motivace je značně nedostatečný. Na první pohled se vám to může jevit jako dostatečně pádný důvod k novoročnímu hubnutí, ale jestliže vaše snažení nikam nepovede, nebyla to ta správná hnací síla pro vás.
  3. V každém případě je nutné vyhnout se hladovkám. Tím, že nebudete jíst nic, svůj problém nevyřešíte. Náš organismus živiny z jídla potřebuje a přes to vlak prostě nejede. Dávejte si také pozor na přejídání, které obvykle hladovkám následuje.
  4. Nebuďte hrr do cvičení. Ano, pohyb a tělesná aktivita jsou dobrými spojenci hubnutí, ale všechno má svá pravidla. Pokud jste začátečníci, nemůžete si hned předplatit tři hodiny crossfitu týdně. Jediné, čeho byste tím totiž docílili, by bylo to, že se zraníte a dáte pohybu sbohem na dlouhé týdny.

 

cogmagnifiermenucross-circle