› 
Blog   ›   Články   ›   Novoroční hubnutí: Bílkoviny vám pomůžou zhubnout

Novoroční hubnutí: Bílkoviny vám pomůžou zhubnout

Filtr

Každý, kdo kdy bojoval s váhou potvrdí, že nevejít se rázem do oblíbených kalhot člověku na sebevědomí nepřidá. Málo kdo ale ví, že jednou z nejjednodušších věcí, které můžete udělat proto, abyste zhubli, je zvýšit příjem bílkovin.

Jak bílkoviny pomáhají při hubnutí?

Bílkoviny, nebo-li proteiny, jsou makro-živinou, které mnoho z nás nekonzumuje dostatek. I přes to, že je hlavní stavební jednotkou našeho těla. Svaly, vnitřní orgány, kosti, enzymy a mnoho dalšího v těle je vybudováno především z bílkovin.

Vy, co se snažíte zhubnout, zpozorněte: bílkoviny jsou tou makro-živinou, která vám s vaším úsilím pomůže! A to ze dvou důvodů:

  1.  Aby tělo rozložilo bílkoviny na aminokyseliny, musí vynaložit velké úsilí. Trávení bílkovin je složitější, než trávení sacharidů a tuků a tudíž na něj tělo spotřebuje více energie. Vyšší spotřeba energie rovná se vyšší šance, že jsme v kalorickém deficitu, rovná se vyšší šance, že hubneme.
  2. Bílkoviny nás zasytí. Pocit sytosti a spokojenosti je u hubnutí často opomíjený a přitom nám celý proces neskutečně usnadní a zpříjemní.

Vyšší příjem bílkovin má při hubnutí rozhodně zelenou. Zamyslete se nad svým současným stravováním. Máte ve svém jídelníčku bílkovin dostatek?

Nejlepší přítel bílkovin je zelenina

Zelená zelenina (listový salát, rukola, polníček, špenát, zelené fazolky, hrášek, cukety, atd.) je dalším pomocníkem při hubnutí. Obsahuje cenné látky (vitamíny, minerály, fytonutrienty) a spoustu vody, takže zasytí a neobsahuje skoro žádné kalorie. Kromě ní jsou při hubnutí vhodná také rajčata, papriky, kedlubny, zelí, mrkev, květák, pórek, cibule, lilek i houby. Zelená zelenina se hodí jako příloha k bílkovinným jídlům, jako jsou maso, vejce, omelety, či slané kaše. Navíc je vhodná i při keto dietě.

Chcete dalších 7 tipů, jak po novém roce zhubnout?

 

Dietní inspirace z obrázku:

−17 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na týden - 35 jídel

1 599 

(Hodnocení: 19)
−23 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 2 týdny - 70 jídel

2 899 

(Hodnocení: 43)
−32 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 4 týdny - 140 jídel

4 999 

(Hodnocení: 22)
−34 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 8 týdnů - 280 jídel

9 299 

(Hodnocení: 4)
cogmagnifiermenucross-circle