› 
Blog   ›   Hubnutí   ›   Novoroční hubnutí 9: Co dál?

Novoroční hubnutí 9: Co dál?

Filtr

Poslední článek na téma novoročního hubnutí vám osvětlí, co dělat po skončení diety. Ohlédněte se za svými prvními týdny hubnutí a zhodnoťte své dosavadní výsledky. Dařilo se vám? Pokud ne, teď je ten správný čas udělat změny. Jako bonus vám nakonec prozradíme 6 způsobů, jak si udržet motivaci i nadále a na závěr i malý trik, jak jíst více a přitom nezačít přibírat.

Jak zhodnotit dosavadní výsledky a udělat případné změny?

Nezapomínejte, že průběžné hodnocení je důležitou součástí hubnutí.

  1. Vypočítejte si své BMI a porovnejte jej se svým počátečním BMI. Jste už v kategorii zdravé, ideální hmotnosti?
  2. Změřte se. Porovnávat své míry je přesnější, než porovnávat pouze BMI. Už jste si naměřili méně centimetrů v pase?
  3. Zvažte se. Stará dobrá váha vám dá jasně najevo, jestli jste zhubli, nebo ne.
  4. Svůj progres můžete měřit i pomocí nejrůznějších fitness aplikací na vašem mobilu.
  5. Posuďte, jak vám sedí oblečení.

A jaké jsou vaše dosavadní výsledky? Pokud jste spokojeni - výborně! Můžete se posunout k dalšímu kroku diety. Pokud ne, zamyslete se nad tím, kde děláte chyby a co ještě můžete zlepšit. Poučte se jak z toho, co se vám dařilo, tak z toho, co se vám příliš nedařilo a udělejte případné změny a posuny, abyste se ke svému cíli přiblížili více.

Jak přejít z 1. do 2. a následně 3. kroku keto diety?

Pokud držíte keto dietu Chia Shake a máte za sebou radikální úbytek na váze díky 1. kroku diety, je načase přejít ke kroku druhému. Jezte 3x denně dietní výrobky Chia Shake a 2x denně nízkosacharidové jídlo, například maso/rybu/vejce se zeleninou a doplňte jídelníček zdravými tuky. Třetí krok diety nakonec můžete držet dlouhodobě. Zařaďte do jídelníčku ovoce a menší množství zdravých obilnin a luštěnin. Udělejte si z přípravy jídla radost. Díky těmto navazujícím krokům se nemusíte bát jo-jo efektu.

Jak si udržet motivaci pro hubnutí

Ne každý den se cítíme motivovaní. Důležitou součástí procesu hubnutí je proto znovu nalézání vnitřní motivace. Aby to pro vás bylo jednodušší, využijte následujících 6 tipů:

  1. Svoji cestu za hubnutím a zdravým životním stylem si užívejte. Pokud nebudete spokojení, existuje větší šance, že s novým, zdravějším životním stylem skoncujete.
  2. Selhání neznamená konec. Buďte k sobě vlídní, učte se ze svých chyb.
  3. Obklopte se lidmi, kteří vás ve vašem snažení podporují.
  4. Dbejte na vytrvalost, ne na dokonalost.
  5. Odměňujte se zdravě. I za malé úspěchy.
  6. Dívejte se na víc, než jen na číslo na váze. Hodnoťte své úspěchy i podle toho, jak vám sedí oblečení a jak se sami cítíte.

Jak si užít velké porce chutného jídla? Vsaďte na potraviny bohaté na živiny a chudé na kalorie

Jídlo připravujte ze surovin, které nemají moc kalorií, zato ale překypují důležitými živinami. Takové jsou zelenina, ovoce, luštěniny a obiloviny. Vašimi nejlepšími společníky při dalším, pozvolnějším hubnutí a následném udržování si hmotnosti budou tedy polévky, zeleninové i ovocné saláty, luštěninové směsi apod. K nim přidejte zdroje bílkovin, tedy drůbeží maso, ryby, vejce, tofu a jídla od Chia Shake. Tím, že budete jíst zdravá jídla, budete mít pocit, že jíte hodně, ale přesto nebudete přibírat.

Přečtěte si více o BMI a jak jeho hodnoty interpretovat.

cogmagnifiermenucross-circle