› 
Blog   ›   Hubnutí   ›   Novoroční hubnutí 7: Problematické partie

Novoroční hubnutí 7: Problematické partie

Filtr

Jak zhubnout problematické partie? Jak zhubnout břicho? Jak zhubnout stehna? Jak zhubnout paže? Lze zhubnout jen na jedné partii těla? To všechno jsou otázky, kterými si láme hlavu spousta z nás.

Existuje několik typů postavy, od nichž se odvíjí i to, které části těla jsou pro daného jedince těmi problematickými partiemi. Nejčastěji je to být bříško, stehna a hýždě, nebo paže. 

Lze zhubnout jen na jedné partii těla?

Typ postavy je dán geneticky. Zpravidla se rozlišují dva typy postav: jablko, která ukládá tuk v horní polovině těla, a hruška, která naopak ukládá tuk v dolní polovině těla. Jablko tedy mívá problémy s ukládáním tuku na bříšku a v pase, hruška zase na stehnech a hýždích.

Lidské tělo bohužel nepracuje tak, že by spotřebovávalo tuk pouze z jedné partie, ani když se snažíme danou partii cíleně zeštíhlit. Organismus si bere tuk ze všech míst, kde je zrovna k mání. Špatnou zprávou je, že u spousty lidí budou problematické partie dokonce těmi posledními, které se vám podaří zhubnout. Dobrou zprávou ale je, že i problematické partie se dají zeštíhlit.

Nevěšte ale hlavu. Se svými problematickými partiemi rozhodně zatočit můžete! Dejte se do celkového hubnutí a vytrvejte. Aby vám to šlo lépe, v následujících odstavcích přinášíme cílené rady na hubnutí břicha, stehen a paží.

Problematické partie 1: Jak zhubnout břicho?

Viscerální tuk, tedy ten, který obaluje orgány v oblasti břicha, je pro nás mnohem škodlivější než tuk podkožní. Odbourat ho je tedy nejen v zájmu toho, jak vypadáte, ale i v zájmu vašeho dobrého zdraví. Břicho navíc netrápí jen ženy, ale často i muže. I ti by se proto v rámci svého zdraví i dobrého pocitu měli zaměřit na to, aby tuk v oblasti břicha postupně co nejvíce odbourali.

Takže - jak zhubnout břicho?

  1. Omezte konzumaci cukru. Jeho přebytek se uloží jako tuk v játrech a dutině břišní.
  2. Přidejte bílkoviny. Snižují apetit a zvyšují spalování kalorií. Lidé, kteří jedí hodně bílkovin, mají nižší procento tuku v dutině břišní. (Koktejly a další jídla od Chia Shake jsou tím nejlepším a nejsnadnějším způsobem, jak denně přijmout více bílkovin!)
  3. Přidejte aerobní aktivitu: chůzi, běh, kolo, plavání, skupinová cvičení apod.
  4. Můžete zvolit nízkosacharidové stravování, tedy low carb dietu. Omezení sacharidů, zvýšení konzumace bílkovin a pravidelnost stravy je velmi účinný způsob, jak zhubnout. Sníží se přitom vaše chuť k jídlu, optimalizuje se vaše zdraví a spálí tělesný tuk.

Problematické partie 2: Jak zhubnout stehna?

Zaprvé se dostaňte do kalorického deficitu, tedy mírně omezte počet kalorií, které přijímáte ze stravy, a naopak přidejte trochu pohybu. Dbejte na pestrý jídelníček bohatý na bílkoviny a vlákninu. (Přesně taková jsou jídla Chia Shake, zařaďte je tedy do svého jídelníčku. Můžete například každou svačinu nahradit koktejlem nebo pudinkem.)

K němu přidejte 30 minut tělesné aktivity pětkrát týdně, při níž dojde k celkovému spalování tuků a při tom i formování nohou. Věnujte se svižné chůzi, běhu, jízdě na kole, plavání či procházkám v přírodě. (Tyčinky Chia Shake jsou ideální svačinkou na váš turistický výlet). K tomu přidejte několik lekcí posilování (cviky provádějte s malou či středně těžkou zátěží a v sériích s více opakováními), v nichž potrénujete svaly na nohou. A v neposlední řadě buďte trpěliví, vytrvejte v tomto režimu delší čas a uvidíte, jak vaše stehna zeštíhlí!

Problematické partie 3: Jak zhubnout paže?

Paže jsou další problematickou partií, která trápí mnoho žen. Pokud je chcete zeštíhlit, budete se v první řadě muset soustředit na celkové hubnutí. K němu si přidejte posilování paží (s vlastní vahou i s menšími činkami.) To totiž celkově pomůže efektivněji spalovat tuky a vaše paže se při tom krásně vyrýsují.

Do jídelníčku přidejte vlákninu, která je při hubnutí skvělým pomocníkem, a naopak vyřaďte rafinované sacharidy. K obědu si můžete dát omeletu Chia Shake s velkou porcí krájené čerstvé zeleniny. Nezapomínejte také pít dostatek vody, zbavit se stresu a každou noc si hlídejte, abyste měli dostatek kvalitního spánku, což vám při hubnutí pomůže.

Do našich dietních koktejlů přidáváme MCT olej, který vám dodá energii během keto diety a podpoří spalování tuků!

−17 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na týden - 35 jídel

1 599 

(Hodnocení: 19)
−23 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 2 týdny - 70 jídel

2 899 

(Hodnocení: 43)
−32 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 4 týdny - 140 jídel

4 999 

(Hodnocení: 22)
−34 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 8 týdnů - 280 jídel

9 299 

(Hodnocení: 4)
cogmagnifiermenucross-circle