› 
Blog   ›   Hubnutí   ›   Novoroční hubnutí 6: Jak zhubnout, když na to nemáte čas

Novoroční hubnutí 6: Jak zhubnout, když na to nemáte čas

Filtr

Novoroční hubnutí, ale i hubnutí obecně, může stěžovat i neustálé rozdělování vašeho času mezi práci, děti, partnera, domácnost, rodinu, přátele atd. Víme, že v takové situaci nejste sami - naopak! Najít si čas na všechno je problémem většiny dnešní pracující populace. Proto přinášíme rady, jak zhubnout i když jste vytížení, nemáte čas nebo máte nepravidelný denní režim.

Problém bývá v prioritách

Většina z nás to má podobně: sice bychom rádi zhubli, ale neustále se objevují nějaké nové úkoly, které je třeba okamžitě splnit a času na sebe vám zbývá pramálo.

Za neúspěchem vašeho hubnutí nemusí být vaše slabá vůle či jiné osobní nedostatky. Často ve svých snahách selžeme proto, že nemáme pravidelný denní režim.

Novoroční hubnutí při nepravidelném denním režimu

1. Udělejte si jasný plán

Bez jasně stanoveného plánu se neobejdete. Můžete si například jednou týdně rozmyslet, co budete vařit a potom podle toho nakoupit suroviny. Vařit můžete večer, den předem, abyste druhý den měli své jídlo připravené a nemuseli se jím pak zabývat, nebo abyste nesklouzli k nouzové koupi nezdravých polotovarů.

2. Využijte mrazák

Doporučujeme vám vařit ve velkém, protože si z každého jídla vždy můžete jednu nebo více porcí zamrazit a vytáhnout je ve chvílích, kdy zrovna nemáte žádné jídlo uvařené. Bude se vám také hodit mít v mrazáku zásoby mražené zeleniny, ovoce, ale i masa pro přípravu vhodných jídel dle doporučených receptů.

3. Nevynechávejte jídla

Odolejte pokušení mávnout nad obědem rukou. Nejvíce energie potřebujete během dne, proto jí tělu dodejte dostatek a to z kvalitního jídla. Pokud budete jídla vynechávat, dosáhnete tím pouze toho, že večer dostanete vlčí hlad a sníte vše, co vám přijde pod ruku a vaše tělo si potom všechnu přebytečnou energii uloží do tukových zásob.

4. Skamaráděte se se zeleninou

Mražení je nejvhodnější způsob jak uchovat zeleninu plnou důležitých složek a mražená zelenina je rychlá na přípravu. Čerstvou zeleninu si zase předem nakrájejte a uložte do vzduchotěsných krabiček tak, abyste ji měli po ruce pro přípravu salátů, omelet, jako přílohu, svačinu nebo pro zahnání večerního hladu.

5. Vyhlédněte si restauraci se zdravým menu

Restaurace a jídelny jsou spásou pro vytížené lidi. Zdaleka ne všechny ale nabízejí jídla vhodná při hubnutí. Pokud to s novoročním hubnutím myslíte vážně, předem si vytipujte místa, kde se můžete zdravě najíst. Mohou to být salátovny, nebo podniky, které vaří z čerstvých surovin. Poté si předem prohlédněte jejich menu a vyberte si, co si objednáte. Předejdete takto impulzivním (a často nevhodným) rozhodnutím.

6. Vyhněte se kalorickým bombám

Kromě obvyklých nezdravých "kalorických bomb" si dávejte pozor i na potraviny, které jsou sice zdravé, ale zároveň obsahují hodně kalorií. Například ořechy jsou skvělou svačinou, protože díky obsahu bílkovin a zdravých tuků zasytí a obsahují spoustu prospěšných vitamínů a minerálů, jen jich nesmíte sníst přespříliš, protože obsahují i hodně kalorií. Čtvrt šálku nebo jedna hrst by měla být vaší mírou. Zrovna tak si dejte pozor i na avokádo či salátové dresinky a hotové omáčky.

7. Zůstávejte v pohybu!

I když se vám zdá, že na cvičení nemáte čas, nebo pokud je váš denní režim nepravidelný, vždycky si udělejte čas na pohyb. Pomůže vám spálit kalorie, odbourá stres a navíc budete potom mít větší chuť jíst zdravě. Zacházejte se cvičením tak, jako by to byla schůzka. Dejte si jej do kalendáře a pak se na něj jako na schůzku dostavte.

8. Pomozte si při novoročním hubnutí zdravými instantními jídly

Když všechno selže, mějte v záloze eso. Vaše novoroční hubnutí bude mnohonásobně úspěšnější, když budete připraveni vždy a na cokoliv! Vašimi vůbec nejdůvěrnějšími spojenci se mohou stát jídla Chia Shake. Dbáme totiž na to, abych jejich složení bylo zdravé, bez přidaných chemikálií, bez lepku a naopak obohacené o všechny potřebné vitamíny, minerály a vlákninu.

Chia Shake je tu pro to, abychom vám poskytovali rychlá zdravá jídla, která chutnají a pomohou vám k vysněné postavě!

−17 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na týden - 35 jídel

1 599 

(Hodnocení: 19)
−23 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 2 týdny - 70 jídel

2 899 

(Hodnocení: 43)
−32 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 4 týdny - 140 jídel

4 999 

(Hodnocení: 22)
−34 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 8 týdnů - 280 jídel

9 299 

(Hodnocení: 4)
cogmagnifiermenucross-circle