› 
Blog   ›   Hubnutí   ›   Novoroční hubnutí 2: Jak se po Vánocích dostat zase do formy?

Novoroční hubnutí 2: Jak se po Vánocích dostat zase do formy?

Filtr

Vítejte v dalším díle seriálu věnovanému speciálně tématu novoročního hubnutí. Lámete si hlavu, jak se po Vánocích dostat zpět do formy? Nedopusťte, aby vás i letos lenost a výmluvy dostaly. Tentokrát to totiž zvládnete! Nový rok je tou nejlepší příležitostí stanovit si jasná předsevzetí, pustit se do nich a splnit si svá přání. Jste připraveni získat nové, zdravější, štíhlejší tělo?

Jak se po Vánocích dostat do formy?

Přiznejme si to, Vánoce jsou omluvou pro naše excesy. Příliš jíme, příliš pijeme, příliš sedíme. Jakmile ale závoj sváteční pohody pomine, dostaví se realita. V zrcadle vidíme, jaké důsledky mělo hodování na obvod našeho pasu a v hlavě nám tak vyvstane myšlenka, že bychom se sebou měli něco začít dělat. A to je právě ten správný čas na to, abyste udělali závazné rozhodnutí a začali s dietou.

Nyní se musíte psychicky i fyzicky připravit na to, že ve svém životě uděláte změny.

Obšírná předsevzetí typu "zhubnu" jsou sice skvělá, ale nedávají vám konkrétní kroky k tomu, co dělat. Dejte si raději závazek konkrétnějšího typu: "budu si připravovat zdravá chutná jídla", nebo "budu 4 týdny dodržovat keto dietu".

Pro dlouhodobý úspěch je také klíčové abyste to, co děláte, nedělali s odporem, ale z vlastního přesvědčení. Tím dosáhnete skutečných velkých výsledků.

Soustřeďte se na průběh

Obvykle si stanovujeme cíle určitým způsobem, např.: "zhubnu 10kg". Je samozřejmě důležité si svůj cíl přesně definovat. Tam to ale teprve začíná. Následně se podívejte více do hloubky a určete si, co je potřeba pro splnění tohoto konkrétního cíle udělat. Osvědčenou strategií je dát si SMART cíl (specific, measurable, achievable, realistic and time-bound, tedy konkrétní, měřitelný, dosažitelný, realistický a časově vymezený).

  • Naplánujte si, co budete jíst a jak budete nebo nebudete cvičit.
  • Protože hubnutí jde lépe ve dvou, najděte si parťáka, se kterým do toho půjdete společně.

Proměňte se v gurmána

Takže, jak se po Vánocích dostat do formy? Budete se muset naučit krotit své chutě. Neznamená to ale nedopřát si svá oblíbená jídla, to vůbec ne. Zbylý bramborový salát snězte s chutí a podobně si vychutnejte i každý zbylý kousek vánočního cukroví. Proměňte se v opravdového gurmána - ti ochutnají všechno, ale v malém množství, zato si to pořádně vychutnají. Jakmile budete připraveni, zásobte se zdravými dietními jídly a začněte naplno hubnout. I tak ale i nadále jezte pomalu a jídlo si vychutnávejte, v klidu a beze spěchu.

−17 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na týden - 35 jídel

1 599 

(Hodnocení: 18)
−23 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 2 týdny - 70 jídel

2 899 

(Hodnocení: 43)
−32 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 4 týdny - 140 jídel

4 999 

(Hodnocení: 22)
−34 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 8 týdnů - 280 jídel

9 299 

(Hodnocení: 4)
cogmagnifiermenucross-circle