› 
Blog   ›   Detox   ›   Nejlepší superpotraviny pro jarní detox

Nejlepší superpotraviny pro jarní detox

Filtr
Dnes jsme si pro Vás připravili článek, ve kterém najdete 7 nejlepších superpotravin, díky kterým bude Vaše jarní hubnutí a detoxikace efektivnější.

Jak funguje očista organismu a proč je pro nás tak důležitá?

Tajemství detoxikace spočívá především v omezení toxinů – pro tělo škodlivých látek. Tělo má svůj vlastní systém pro detoxikaci – především játra, trávicí systém a ledviny. Proto je dobré podpořit funkci těchto našich velmi důležitých orgánů. Správná funkce jater je nezbytná pro tvorbu žluči, ta pomáhá našemu tělu trávit tuky, a je tedy velmi důležitá pro naše zdraví. Játra detoxikují krev a filtrují z těla škodlivé a nežádoucí látky a také se významně podílejí na metabolismu cukrů. Proto je třeba jim odlehčit a snížit množství cukrů přijímaných ve stravě. Známe skvělé superpotraviny, které je důležité zařadit do svého jídelníčku a přispět tak k lepšímu fungování očistných a metabolických procesů v našem těle.

Které potraviny to jsou a jak pomáhají? Čtěte dále a dozvíte se víc.

Chia semínka

Podporují detoxikaci, obsahují vápník, potřebné vitamíny a hlavně vlákninu, ta spolu s vodou nabobtná a zažene tak pocit hladu. Naše dietní jídla Chia Shake tato zázračná semínka obsahují a díky nízkému obsahu sacharidů pomáhají snižovat zatěžování jater. Navíc jsou navržena pro snadné a rychlé hubnutí bez hladu a cvičení.

Zázvor

Podporuje trávení a také přispívá cirkulaci krve, lymfy a tekutin, díky tomu pomáhá zvyšovat odplavování toxinu z těla. Ve větším množství ale může dráždit žaludek, proto je třeba nakládat s ním opatrně. Do jídla můžete zázvor přidat ve formě prášku nebo ho do něj trochu nastrouhat, pustí tak více šťávy a dodá pokrmu skvělou chuť.

Ostropestřec mariánský

Čistí a regeneruje játra, kromě toho podporuje tvorbu žluči a pozitivně ovlivňuje hladinu cukru a cholesterolu v krvi.

Citron a grep

Obsahují vitamín C, který je skvělým antioxidantem, ochraňuje buňky před volnými radikály a pomáhá k rychlejšímu spalování tuků. Proto je dobré tyto citrusové plody zařadit do jídelníčku nejen pro očistu organismu, ale také pro jarní hubnutí.

Zelený čaj

Dodává tělu spousty antioxidantů, vitamínů a minerálů. Často je využíván jako efektivní pomocník při shazování přebytečných kilogramů. Dokáže také efektivně zrychlit metabolismus, navíc dodá tělu energii.

Kořen pampelišky 

Pampeliška je velmi prospěšná pro správnou funkci jater. Pomáhá metabolizovat tuk, který se může v játrech hromadit při nevhodném stravování. Navíc působí močopudně, a přispívá tak k očistě ledvin.

Různá koření

Jako je např. fenykl podpoří správnou funkci Vašeho trávicího systému. Skořice je také silným antioxidantem, zlepšuje činnost mozku, posiluje imunitu a podporuje hubnutí, nebo máta peprná, jež zároveň odbourává stres a pomáhá proti bolestem hlavy.

Účinnou kombinaci zeleného čaje, kořene pampelišky, skořice, fenyklu a zázvoru najdete v našem TEATOXU denním čaji na hubnutí, který podporuje detox organismu a pomáhá tělu spalovat tuky. 

Ovocné a zeleninové šťávy

Existují desítky receptů na detoxikační šťávy, jsou to různé kombinace ovoce a zeleniny, které podpoří detoxikační proces. Patří sem například fresh z červené řepy, jablka a mrkve. 

Řepa je dalším významným antioxidantem, podporuje činnost jater a ledvin. 

Zelenina a ovoce se dají použít také na výrobu zdravých a lahodných detoxikačních smoothie. Opět existuje mnoho různých variant a receptů. Jaké to jsou a jak působí na náš organismus? To Vám prozradíme zase příště.

−10 %
Zobrazit produkt

TEATOX - Denní čaj na hubnutí

269 

(Hodnocení: 3)
−18 %
Zobrazit produkt

Koktejlový balíček - 75 jídel

3 199 

(Hodnocení: 16)
−32 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 4 týdny - 140 jídel

4 999 

(Hodnocení: 22)
−34 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 8 týdnů - 280 jídel

9 299 

(Hodnocení: 4)
cogmagnifiermenucross-circle