› 
Blog   ›   Hubnutí   ›   Moje 1. keto dieta: Jak s keto dietou začít a na co se zaměřit

Moje 1. keto dieta: Jak s keto dietou začít a na co se zaměřit

Filtr

Otevíráme téma moje 1. keto dieta. Snažíte se zhubnout a slyšeli jste, že keto dieta je neobvykle účinná na spalování tuků? Máte pravdu! Ale jak s keto dietou začít? Na co se při své 1. keto dietě zaměřit? 

Jak funguje keto dieta?

Začít s ketonovou dietou není tak těžké, jak si myslíte. Základem je vědět, jak keto dieta vlastně funguje: její podstatou je stav zvaný ketóza, kdy tělo místo obvyklých sacharidů spaluje tuky. Z toho lze odvodit, že pro dosažení ketózy je třeba maximálně omezit příjem sacharidů ze stravy. Tím tělo donutíte spalovat tuky a bílkoviny z jídla a také tuky z tukových zásob. Díky tomu je keto dieta neobyčejně účinnou hubnoucí metodou.

Jak dosáhnout ketózy?

Jídlo se skládá ze tří makroživin: sacharidů, bílkovin a tuků. Sacharidů je v naší stravě většinou převaha, ale právě to je třeba pro dosažení ketózy otočit o 180 stupňů. Obvykle to v praxi znamená jíst zhruba 15% energie ze sacharidů, zpravidla ne více než 40 g za den. U každého člověka je to malinko jiné, ale základní princip zůstává stejný. Tělo začne v ketóze tvořit ketonová tělíska, díky nimž se dá změřit, zda v ketóze jste, nebo ne. V lékárně nebo na internetu seženete různé keto testery.

  1. Vlastní keto strava

    1. Jak na ni? Keto stravu si můžete sami připravovat doma. Jejím základem by měl být dostatek bílkovin doplněný zdravými tuky a zelenou zeleninou. To znamená různé druhy masa, včetně orgánů, vejce, mléčné výrobky, ořechy, semena, oleje a zelenina jako je salát, okurka, paprika, cuketa a košťálová zelenina by měly být na denním pořádku.
    2. Klady vlastní keto stravy: máte kontrolu nad tím, co jíte. Můžete si jídlo dochutit dle libosti. Můžete si připravit to, na co máte právě chuť.
    3. Zápory keto stravy. Náročná na čas. Musíte nakupovat ingredience. Musíte pokaždé vymyslet, co budete vařit. Musíte rozumět zásadám keto stravování. Musíte si hlídat správné množství jídla.
  2. Balíčky pro keto dietu

    • Jak fungují? Dietní balíčky bývají navržené tak, aby dostaly vaše tělo do ketózy a vy se nemuseli starat o nic jiného, než jíst jídla obsažená v balíčku.
    • Klady dietních balíčků: Odpadá jakékoliv řešení toho co, kdy a v jakém množství sníst. Rychlá příprava jídel. Zaručené výsledky.
    • Zápory dietních balíčků: Vysoký obsah vlákniny může u lidí, kteří na ni nebyli zvyklí způsobit trávicí obtíže. Při nedodržení upevňující fáze může u někoho nastat jo-jo-efekt. Návštěva restaurací je po dobu diety omezena.
    • Chia Shake nabízí předpřipravené dietní balíčky obsahující vše, co potřebujete ke zhubnutí: 

Na co se zaměřit při keto dietě?

Teď už víte, jak s keto dietou začít. Na co se ale zaměřit především? Během keto diety je nesmírně důležité vyhýbat se sacharidům. Ve větší míře by se naopak měly konzumovat vitamíny a minerály, včetně soli. Nesmírně důležitý je také pitný režim. Měli byste vypít víc čisté vody a neslazených čajů, než co jste byli doposud zvyklí.  Keto dietu je třeba dodržovat důsledně, protože jinak se dostanete z ketózy ven a hubnutí nebude fungovat.

 

−17 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na týden - 35 jídel

1 599 

(Hodnocení: 19)
−23 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 2 týdny - 70 jídel

2 899 

(Hodnocení: 43)
−32 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 4 týdny - 140 jídel

4 999 

(Hodnocení: 22)
−34 %
Zobrazit produkt

Dietní balíček na 8 týdnů - 280 jídel

9 299 

(Hodnocení: 4)
cogmagnifiermenucross-circle