› 
Blog   ›   Články   ›   Jak zhubnout stehna

Jak zhubnout stehna

Filtr

Přebytečný tělesný tuk se spoustě ženám ukládá ve stehnech a tak nás zajímá, jak zhubnout stehna? Ačkoliv eliminovat tuk pouze v jedné tělesné oblasti není možné, existuje několik triků, které nám pomůžou stehna zeštíhlit. 

Váš tělesný typ je dán geneticky

Zrovna tak jako někdo má oči hnědé a jiný modré, někomu se tuk ve stehnech ukládá více a někomu méně. To je vrozené, díky genům, které jste zdědili po svých rodičích. Zpravidla se rozlišují dva typy postav: jablko, které ukládá tuk v horní polovině těla, a hruška, která naopak ukládá tuk v dolní polovině těla. Muži bývají převážně jablka, zatímco ženy hrušky. Proto spousta z žen bojuje s tukovými polštářky v oblasti stehen, hýždí, boků, spodního bříška a spodních paží.

Jak zhubnout stehna: co dělat a co ne

1. Dostaňte se do kalorického deficitu

Pokud se chcete zbavit tělesného tuku kdekoliv na těle, je třeba být v kalorickém deficitu. To platí i když chcete zhubnout stehna. Mírně omezte počet kalorií, které přijímáte ze stravy, a naopak přidejte trochu pohybu. Hubnout byste měli pozvolně, půl až jedno kilo týdně (pozn.: pokud se rozhodne pro keto dietu, hubnutí může být rychlejší a při tom bezpečné).

2. Mějte pestrý jídelníček

Bohužel, neexistuje žádná konkrétní potravina, která by nám pomohla zhubnout právě stehna. Pomůže ale pestrý jídelníček. Odborníci se shodují, že nejlepší na hubnutí je dieta bohatá na bílkoviny a vlákninu a naopak chudší na tuky (ne ale kompletně bez tuků, zdravé tuky naše tělo potřebuje). Budete se tedy muset v jídle trochu omezit, ale na druhou stranu není nutné a dokonce ani záhodné, abyste strádali hlady.

3. Cvičení stehen vám příliš nepomůže

Pohybová aktivita je při hubnutí samozřejmě důležitá. Je ale mýtem, že pokud budete cvičit nohy, znamená to, že se vaše nohy zeštíhlí. Cvičením se spalují tuky, ale z celého těla, ne pouze z aktivované partie. Posilováním nohou posílíte svaly na nohou, ale nezbavíte se jím pouze tuku na nohou. (To ale neznamená, že se jim nemáte věnovat. Naopak. Čtěte dál a dozvíte se proč.)

4. Zformujte a zeštíhlete stehna pomocí procvičení celého těla

Namísto toho se soustřeďte na 30 minut středně těžké tělesné aktivity pětkrát týdně. Případně - pokud to vaše fyzická kondice dovolí - můžete cvičit ve vyšší intenzitě 15 minut denně pětkrát týdně. K celkovému spalování tuků a přitom formování nohou dojde při běhu, jízdě na kole, nebo při procházkách v přírodě. K tomu přidejtě několik silových tréninků, v nichž potrénujete svaly na nohou. Zařaďte různé dřepy, výpady i posilovací stroje. Svaly jsou biologicky aktivní, na rozdíl od tuků spotřebovávají energii a pomohou vám udržet vaše tělo štíhlé a zdravé.

5. Menší váhy a více opakování

Stehna jsou velkou svalovou skupinou, při cvičení se soustřeďte na všechny. Cvičením je možné jejich objem buď zvětšit, nebo zmenšit/zeštíhlit. K tomu, abyste stehna zpevnily ale nenabraly přitom na objemu, používejte při svých trénincích menší zátěž, ale zato více opakování.

6. Nic neuspěchejte

Lámete si hlavu nad tím, jak zhubnout stehna a to co nejrychleji? Blíží se dovolená, a vy chcete na pláži vypadat dobře a cítit se sebevědomě? Začnete s dietou a cvičením s předstihem. Nesnažte se nic uspěchat pomocí drastického omezení stravy nebo cvičení nad rámec vaší současné zdatnosti. Stehna jsou obvykle problémovou partií a proto tuk z nich bude odcházet až jako poslední. Počítejte tedy s tím, že pravděpodobně budou nejprve hubnout jiné části vašeho těla. Nenechte se ale odratit a vytrvejte, zformování postavy sice něco stojí a chvíli trvá, ale rozhodně bude ve výsledku stát za to!

 

cogmagnifiermenucross-circle