› 
Blog   ›   Články   ›   Jak Vám superpotraviny pomůžou v boji proti virovým onemocněním

Jak Vám superpotraviny pomůžou v boji proti virovým onemocněním

Filtr

Pomohou superpotraviny proti virovým onemocněním? Viry, ačkoliv tak maličké, jsou zákeřné organismy, které dokáží paralyzovat celou lidskou společnost. Proč vlastně jsou tak nebezpečná? Jak se virová onemocnění léčí? A existují superpotraviny - rostliny, které mohou pomoci v boji proti virovým onemocněním?

Co jsou to virová onemocnění a proč jsou tak nebezpečná

Viry jsou maličké, opravdu jednoduchoučké organismy, složené pouze z kousku genetického materiálu (DNA nebo RNA) obaleného v bílkovinném obalu. Zato jsou pořádně invazivní. Napadnou buňku těla a její složky potom použijí k tomu, aby se rozmnožili, přičemž napadená buňka je poškozena nebo úplně zničena. Je rozdíl mezi onemocněními způsobenými bakteriemi a nemocemi způsobenými viry. Virová onemocnění nemusí být nakažlivá, ale často jsou. Příkladem je chřipka, nachlazení, opar, AIDS, SARS nebo COVID-19. Častá jsou nakažlivá onemocnění, která způsobují problémy dýchacího traktu, doprovázené uckaným nosem, kýcháním, kašláním, horečkou a bolestí celého těla. Ta jsou přenášena kapičkami v kýchnutí nebo zakašlání, nebo přenosem z infikovaných předmětů. Často se šíří velmi rychle. Nebezpečné jsou pro to, že oproti bakteriím viry rychle mutují a je proto těžké hledat na ně vakcínu, navíc je nelze léčit antibiotiky. Ta proti chřipce se mění každý rok. Mezi virová onemocnění patří i mnohem horší nemoci, například ebola, neštovice, hepatitida B a C nebo klíšťová encefalitida.

Jak se virová onemocnění léčí? Nejlepší je prevence.

Mikroby jsme obklopeni denno denně, není proto třeba panikařit. Virová onemocnění dýchacích cest se většinou vyléčí sama. Přesto je možné v lékárně zakoupit přípravky, které zmírní příznaky. Nejlepším způsobem, jak se těmto nemocem vyhnout, je prevence. Myjte si ruce, při kašlání a kýchání si zakryjte ústa, vyhýbejte se kontaktu s lidmi, u kterých vidíte příznaky nemoci. Proti sezónní chřipce se můžete nechat očkovat.

Mohou superpotraviny detoxikovat náš organismus?

Náš imunitní systém je souborem bílých krvinek, chemických látek a procesů, které nás neustále chrání před viry, bakteriemi a toxiny, je tedy v našem zájmu udržovat ho zdravý a plně funkční. Posílíte ho dostatkem spánku, pravidelným cvičením, zdravým jídlem, ale i vitamíny, minerály, bylinkami a tzv. superpotravinami. Suplementy nemoc nevyléčí, ani nás před ní neuchrání, zato posílí naši imunity a upevní naše celkové zdraví.

Které suplementy vám tedy pomohou?

  • vitamín D - posiluje bílé krvinky a sníží riziko onemocnění dýchacích cest.
  • zinek - může vás ochránit před nemocí dýchacích cest a zkrátit průběh nemoci.
  • vitamín C - ten je pro imunitu klíčový. Může zkrátit a zmírnit průběh nemoci.
  • vitamíny skupiny B - jsou důležité pro správný chod imunitního systému.
  • černý bez - bezinky dokáží zmírnit příznaky nemoci.
  • léčivé houby - existuje mnoho druhů, které podporují imunitu.
  • kozinec (astragalus) - tradičně používaný v čínské medicíně, podporuje imunitu.
  • lékořice - její složky, jako je např. glycyrrhizin, chrání proti virových infekcím.
  • echinacea - skvělá bylinka na podporu imunity, má i protivirové účinky.

Superpotraviny v Chia Shake během období virové epidemie

Chia Shake výrobky obsahují kromě bílkovin také velké množství vlákniny. Ta je podle dlouhodobých vědeckých výzkumů nesmírně důležitá pro naše zdraví. Lidé, kteří jedí více vlákniny, žijí delším životem a lépe odolávají nemocem, jak virovým, tak chronickým.

Lékořici, která může proti virovým onemocněním chránit, a mnoho dalších bylinek najdete v našem čaji Teatox. 

 

Vyzkoušejte také naši novinku - IMMUNITY BOOSTER! Nadopuje vás vitamínem C a antioxidanty ze zeleného čaje. 

cogmagnifiermenucross-circle