› 
Blog   ›   Články   ›   Jak přežít grilování s keto dietou

Jak přežít grilování s keto dietou

Filtr

Grilování je neodmyslitelnou součástí letní sezóny. Kdo by také dokázal odolat vůni grilovaných lahůdek. Ať už plánujete uspořádat vlastní grilovačku, nebo Vás na ní pozvali přátelé, poradíme Vám, po kterém jídle sáhnout a co raději vynechat, abyste mohli dále hubnout, a přitom si užili grilování bez výčitek.

Maso a ryby

Vyvarujte se uzeninám a průmyslově zpracovanému masu. To má totiž ke zdravému jídlu daleko. Zejména párky a klobásy totiž obsahují spoustu soli a hlavně lepek, které nejsou pro naše tělo ideální volbou.

Proto si dejte raději kvalitní maso, zejména pak červené, drůbeží, ryby a mořské plody, mají obecně nízký obsah sacharidů, což je zásadní pro udržení stavu ketózy v těle. Ketóza je stav, při kterém tělo spaluje tuky jako hlavní zdroj energie místo sacharidů, tím pádem jdou kila dolů. Pro naše tělo je maso bohatým zdrojem různých živin, jako jsou vitamíny B, železo, zinek a selen. Tyto živiny jsou důležité pro optimální fungování těla a metabolismu.

Sýry

Jste milovník sýrů? Pak si je můžete s radostí dopřát i na grilu - obvykle totiž obsahují dostatečné množství zdravých tuků a bílkovin, což jsou dva klíčové prvky keto stravy.

Některé druhy sýrů jsou lepší volbou na keto dietě než jiné. Ty s vyšším obsahem tuků a nižším obsahem sacharidů jsou obvykle vhodnější. Například plátek cheddaru, grilovaný sýr halloumi nebo mozzarella jsou populární volby. Myslete na to, že grilované sýry mohou být energeticky náročnější potravinou, proto dbejte na to, abyste si udržovali vhodné porce, aby Vaše strava zůstala v souladu s cíli keto diety.

Přílohy

Velké množství sacharidů na nás číhá ve většině příloh. Místo brambor, batátů a klasického pečiva vyzkoušejte nízkosacharidovou alternativou. Za nás je určitě skvělou volbou proteinový chléb s vlákninou pro lepší trávení, který je zcela bez lepku. Obsahuje různé druhy úžasných semínek pro zlepšení Vašeho zdraví: chia semínka jsou zdrojem omega 3 mastných kyselin pro zdravou funkci mozku a díky vláknině Vám dodají pocit sytosti. Lněná semínka zlepšují trávení a dýňová semínka jsou bohatým zdrojem bílkovin. Navíc s čerstvě upečeným domácím chlebem uděláte dojem a blýsknete se před známými.

Zelenina

Tento zdroj tělu prospěšných látek, jako jsou vitamíny, minerály a vláknina, je také užitečnou alternativou příloh během grilování. Můžete si ji vychutnat jak v teplé, tak studené formě. Grilované papriky, žampiony nebo lilek zakápnutý olivovým olejem, sypaný čerstvým sýrem jsou pro nás grilovanou keto pochoutkou číslo jedna. Letní salát zase skvěle osvěží v horkých letních dnech.

Po jaké zelenině sáhnout, se kterou opatrně a kterou raději úplně vynechat?

Ano

Špenát, chřest, brokolice, řapíkatý celer, květák, listové saláty, zelí, okurky, ředkvičky, cukety a kapusta

V malém množství

Paprika, avokádo, olivy, houby, rajčata, lilek, celer,

Ne

Brambory, mrkev, řepa, dýně, hrášek, konzervovaná zelenina

Nápoje

Pozor na slazené nápoje, obsahují velké množství cukrů, místo limonád si dejte osvěžující citronádu s mátou a ledem bez cukru. Nebo potěšte sebe i své známé a vykouzlete osvěžující letní melounový fresh. Stačí smíchat jednu odměrku keto BCAA s vodou, dužinou melounu, rozmixovat a nápoj, který Vás nabije energií a skvěle chutná, je na světě. Navíc obsahuje vitamín B5, ten pomáhá tělu tvořit energii a vitamín B6, který přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, a tudíž pomáhá udržet si dobrou psychickou pohodu, která je na grilování povinná. 🙂

A ještě jedna rada – dejte pozor na přejídání. S tím Vám může pomoci náš hunger blocker, Obsahuje Glukomannan (Konjac) rozpustnou vlákninu, která s vodou několikanásobně zvětší svůj objem a dodá pocit sytosti.

Grilování je nejen o jídle, ale také o společnosti, radosti a letních zážitcích. Proto doufáme, že Vám naše rady budou užitečné a užijete si své keto grilování na plno. Přejeme Vám dobrou chuť.

Novinka
Zobrazit produkt

Proteinový chléb

499 

(Hodnocení: 1)
Zobrazit produkt

Keto BCAA

499 

−13 %
Zobrazit produkt

Hunger Blocker Glukomannan

349 

(Hodnocení: 7)
−25 %
Zobrazit produkt

Velký dietní koktejl - 30 jídel

1 199 

(Hodnocení: 19)
cogmagnifiermenu