› 
Blog   ›   Hubnutí   ›   9 věcí, které nesmíte dělat, když chcete zhubnout břicho

9 věcí, které nesmíte dělat, když chcete zhubnout břicho

Filtr

Jak zhubnout břicho, to je hodně častá otázka těch, kteří jsou nespokojení se svým tělem. Jednak se tuk v oblasti břicha snadno nabírá a za druhé je těžké se ho zbavit. Jako by vždy byl to poslední, co mizí. Vězte ale, že je důležité nemít ho přespříliš. Ne jen z estetických důvodů, ale tuk v dutině břišní je na rozdíl od tuku uloženého třeba v pažích a stehnech nebezpečnější pro naše zdraví. Tentokrát přinášíme rady, co byste NEMĚLI dělat, abyste se tuku na břiše zbavili.

Jak zhubnout břicho: co NEDĚLAT?

1) Nejezte pozdě večer

Jak pro hubnutí, tak pro zdraví je dobré přijmout všechny živiny a kalorie během dne a pozdě večer už nejíst, neboť vaše tělo už potom nemá dostatek času vše správně strávit. Navečeřte se tedy dříve, než jste zvyklí. A pokud máte ještě večer opravdu hlad, dejte si svačinu bohatou na bílkoviny, zato nízkou na cukry a sacharidy (Chia Shake výrobky jsou naprosto ideální volbou!). Pokud chcete jít ještě o krok dále, vyzkoušejte přerušovaný půst, který na na hubnutí břicha skvělý. (Více o něm se dozvíte z našeho předchozího článku ZDE.)

2) Neseďte celý den

Sedavá způsob života je zabijákem jak vaší linie, tak postupně i vašeho zdraví. Snažte se během dne co nejčastěji hýbat. Udržujte své svaly v pohybu. I když pravidelně chodíte na cvičení, tři hodiny z celého týdne ještě nevyváží všechny ostatní, v nichž se nehýbete. Cvičit určitě choďte dál, ale zvykněte si na drobné změny, které budou mít velký efekt. Choďte po schodech místo jízdy výtahem, jezděte do práce na kole nebo choďte pěšky a o polední pauze jděte na procházku.

3) Neignorujte pociťovaný stres

Stresu se nevyhne snad žádný z nás. Nenechávejte ho ale vřít v sobě. Stres se může nahromadit a přerůst ve stres chronický, což zvyšuje množství kortizolu v těle a podporuje ukládání tuku v těle. Především v oblasti břicha! Naučte se stres ventilovat a odbourávat. Pomocí správného hlubokého dýchání, čtení, protažení těla a dalších praktik, které vás osobně stresu zbaví a postarají se o větší pohodu.

4) Nezapomínejte se dobře vyspat

Jistě znáte doporučení, že spát by člověk měl 7 - 8 hodin denně. Proč ale? Dostatek kvalitního spánku je důležitý pro správnou hladinu hormonů a také reguluje chuť  jídlu, takže předejdete náporům chuti na sladká a tučná jídla.

5) Nejezte přidané cukry

Přirozeně se vyskytující cukry (např. v ovoci) jsou v přiměřeném množství v pořádku, zato přidané cukry ne. Ty totiž napomáhají ukládání tuku v oblasti břicha. Navíc jsou velmi návykové a škodlivé pro naše zdraví celkově. Jezte raději ovoce, nejlépe to s nízkým obsahem cukru, jako je bobulové ovoce, melouny či broskve.

6) Nejezte příliš mnoho sacharidů

Oblíbenost keto diety a nízkosacharidového stravování je opodstatněná. Díky tomu, že sacharidy z větší části nahradíte bílkovinami a zdravými tuky, bude i pro vás snadnější odbourat přebytečný tuk. Rozhodně nejezte rafinované sacharidy, které se nacházejí v chlebu, sladkém pečivu, pizze, těstovinách, knedlíkách a podobně. Místo toho vsaďte na potraviny bohaté na vlákninu, především na zeleninu a ovoce.

7) Nepoužívejte nevhodná sladidla

Sladkou chuť máme rádi, jenže cukr není při hubnutí břicha to pravé. Dávejte si ale také pozor, jakou jeho alternativu zvolíte. Některá sladidla sice kalorie neobsahují, ale inzulinovou reakci přesto spouštějí. Vsaďte proto na sladidla přírodní, jako je stévie, erythritol a xylitol.

8) Chcete zhubnout břicho? Nepřehánějte to s alkoholem

Alkohol je další věcí, která přispívá k ukládání tuku v dutině břišní (viscerálního tuku). To proto, že stimuluje produkci inzulinu, který k ukládání tuků přispívá. Omezte se na jednu sklenku denně (ženy) nebo dvě sklenky denně (muži). Pijte dostatek vody a naopak vynechejte veškeré sirupy, džusy, energetické nápoje apod.

9) Nezanedbávejte střevní mikroflóru

Zdravá střeva jsou nezbytná pro zdraví a pomůžou také s hubnutím. Pokud je v nich něco v nepořádku, živiny se nemůžou správně vstřebávat. Nejezte proto nevhodné chemikálie, konzervanty, barviva, a další přídavné látky, vynechte přidaný cukr. Naopak zařaďte do jídelníčku probiotika, třeba z jogurtu nebo kysané zeleniny.

 

  • Jak zhubnout břicho?
  • Teď už víte, co nedělat. Pomozte si také výrobky Chia Shake na hubnutí!
cogmagnifiermenucross-circle