› 
Blog   ›   Detox   ›   7x Potraviny pro zářivou pleť

7x Potraviny pro zářivou pleť

Filtr

V tomto článku si představíme potraviny pro zářivou pleť - kdo by totiž nestál o zdravím zářící pokožku? Krása se neodvíjí jen od toho, co si namažete na obličej. Ve skutečnosti začíná uvnitř. Tedy tím, co jíte. A pijete. Skrývá i vaše kuchyně to, co vaše pleť potřebuje?

Nejlepší potraviny pro zářivou pleť:

1) Bobulové ovoce

Jahody, maliny, borůvky, ostružiny, angrešt, brusinky... tohle a další bobulové ovoce je nesmírně bohaté na antioxidanty. Proč je to důležité pro zářivou pleť? Protože antioxidanty nás chrání proti volným radikálům, nežádoucím látkám, které způsobují zánětlivost, genové mutace a stárnutí.

2) Vejce

Vejce - především potom žloutek - obsahují spoustu biotinu (vitamínu B7). To je vitamín, který je znám pro svoje blahodárné účinky na pleť. Krom toho také dokáže mírnit příznaky lupénky a dalších vyrážkových onemocnění. Podporuje její regeneraci a urychluje obnovu buněk.

3) Oříšky a semínka

Oříšky i semínka obsahují látky, které podporují zdravou a zářivou pleť. Slunečnicová semínka jsou skvělým zdrojem vitamínu E, selenu a zinku. Skvělé jsou také vlašské ořechy. Jsou zdrojem esenciálních mastných kyselin, omega-3 mastných kyselin, které snižují zánětlivost. Navíc obsahují zinek, který je důležitý pro ochranu pleti.

4) Citrusy

Pomeranče a jejich příbuzní jsou skvělým zdrojem vitamínu C a dalších antioxidantů. Vitamín C pomáhá tělu syntetizovat kolagen, a čím více přírodního kolagenu, tím lépe. Kolagen je základem pokožky, pomáhá ji udržovat pevnou i obnovovat.

5) Papriky

Jak červené, tak žluté papriky jsou skvělým zdrojem beta karotenu, který se v těle přemění na vitamín A. Navíc jsou jedním z nejlepších zdrojů vitamínu C! Ten je nezbytný pro tvorbu kolagenu, který udržuje pevnost pleti.

6) Tmavá čokoláda

Kakao má na pleť výborné účinky. Obsahuje antioxidanty, díky kterým je pleť pevnější a lépe hydratovaná. Také méně hrubá, s méně šupinkami a lépe prokrvená. Navíc pleť chrání proti spálení sluncem. Někteří dokonce vidí i redukci vrásek.

7) Zelený čaj

Zelený čaj ochraňuje pleť proti poškozením způsobeným stárnutím. Zlepšuje její hydrataci, elasticitu i pevnost. Obsahuje totiž cenné látky zvané katechiny.  Krom toho denní popíjení zeleného čaje zmírňuje zarudnutí způsobené nadměrným sluněním.

 

cogmagnifiermenucross-circle