› 
Blog   ›   Zdravé stravování   ›   14 benefitů omega 3 založených na vědě

14 benefitů omega 3 založených na vědě

Filtr

Benefity omega-3 mastných kyselin jsou opravdu značné. Možná jste už slyšeli, jak zdravé tyto látky jsou, víte ale, k čemu přesně v těle slouží? V tomto článku přinášíme mnoho na vědě založených benefitů omega-3 mastných kyselin, protože právě ty se nacházejí v chia semínkách, která přidáváme do (téměř) všech výrobků Chia Shake!

1. Benefity omega-3: tyto mastné kyseliny pomáhají proti zánětlivosti

Zánětlivost je přirozenou reakcí těla na nemoci a poškození. Někdy ale přetrvává déle, než by bylo potřeba a může se přerodit v chronickou zánětlivost. Ta je nebezpečná zvláště proto, že může vést k vážným onemocněním, jako je srdeční onemocnění či rakovina. Nadějí jsou mimo jiné omega-3 mastné kyseliny, u nichž studie prokazují, že zánětlivost v těle snižují.

2. pomáhají se zdravím kostí a kloubů

3. Omega-3 jsou skvělé na kůži

4. Omega-3 pomáhá chránit proti srdečnímu onemocnění

Infarkt a srdeční záchvat jsou předními světovými zabijáky. Podpořte zdraví svého srdce tím, že budete konzumovat dostatek omega-3. Pomohou také snižovat hladinu špatného LDL cholesterolu.

5. Benefity omega-3: mastné kyseliny mohou pomoci s příznaky metabolického syndromu

Metabolický syndrom je souborem hned několika zdravotních problémů: obezity v oblasti břicha, inzulinové rezistence, vysokého LDL cholesterolu a vysokého tlaku. Často vede k diabetu a k onemocněním srdce. Dobrou správou je, že se spoustou těchto potíží vám omega-3 pomůžou!

6. Mohou pomoci v boji s autoimunními onemocněními

Autoimunní onemocnění, jako je například diabetes I. typu, je čím dál více. I proti nim pomáhají omega-3 bojovat, a to především v ranném věku, ponejvíce v prvním roce života.

7. Omega-3 zlepšují spánek

8. Benefity: omega-3 Pomáhají v boji s depresí a úzkostí

Deprese je jednou z nejčastějších psychologických poruch na světě. Úzkost je také velmi častá. Zajímavé proto je, že lidé konzumující stravu bohatou na omega-3 trpí depresemi mnohem méně. Dokonce ti, kteří už depresí nebo úzkostí trpí začnou brát omega-3 doplňky stravy, tak se jejich příznaky zmírní. Zdá se, že za to vděčíme především EPA mastné kyselině, jedné z typů omega-3-

9. Mohou zlepšit psychologické poruchy

Mnoho studií ukazuje, že lidé trpící psychologickými poruchami mají málo omega-3 mastných kyselin. Tyto látky také dokážou zmírnit příznaky u nemocí jako je bipolární porucha a schizofrenie.

10. Mohou pomoci chránit před rakovinou

11. Zlepšují zdraví očí

DHA je typem omega-3, která je jedním z hlavních stavebních prvků sítnice lidského oka. Takže když této mastné kyseliny nemáme dostatek, mohou se dostavit potíže se zrakem. Chraňte svůj zrak tím, že budete přijímat dostatek omega-3 mastných kyselin.

12. Benefity omega-3: tyto mastné kyseliny mohou u dětí zmírnit astma

13. Pomáhají snížit množství tuku v játrech

Přílišné množství tuku uloženého v játrech je častějším problémem, než byste čekali. Omega-3 ho pomáhají snižovat.

14. Omega-3 podporují zdraví mozku během těhotenství a ranného dětství

Tyto mastné kyseliny jsou klíčové, a tudíž naprosto nezbytné během růstu a vývoje dětí, především proto, že z velké části tvoří mozek a oční rohovku, podporují proto inteligenci, sociální schopnosti a předcházejí vývojovým problémům. Důležité je mít dostatek omega-3 už během těhotenství.

 

cogmagnifiermenucross-circle