› 
Blog   ›   Hubnutí   ›   12 osvědčených tipů, jak zhubnout na léto

12 osvědčených tipů, jak zhubnout na léto

Filtr

Nejteplejší měsíce roku jsou za dveřmi. Jste na ně připraveni? Pokud se zima a sezení doma podepsali na vašem obvodu pasu a velikosti stehen, nezoufejte, ještě je čas dostat se do formy. A aby vám to šlo co nejlépe, přinášíme hned dvanáct osvědčených tipů, jak zhubnout na léto.

1. Jak zhubnout na léto, tip #1: Pijte hodně vody

Tento tip je po právu číslem jedna. Určitě jste ho už slyšeli, a pokud tedy ano, vezměte tyhle řádky jako připomínku, abyste měli láhev s čistou vodou vždy po ruce. Voda je pro naše tělo nezbytná. Navíc zabraňuje přejídání. Často se totiž stává, že si myslíte, že máte hlad, a přitom máte jen žízeň. Krom toho dokáže voda nabudit metabolismus, takže když vypijete sklenici vody před jídlem, spálíte zhruba o čtvrtinu více kalorií, než kdybyste ji nevypili.

2. Dopřejte si kávu (nejlépe černou)

Káva je dozajista kontroverzním nápojem. Neprávem je ale označována za nezdravou. Je tomu ale právě naopak, kvalitní káva je plná antioxidantů. Při hubnutí navíc oceníte její obsah kofeinu, u kterého bylo mnohokrát prokázáno, že zvyšuje metabolismus a vaše tělo potom spálí o 10 až 25% více energie. Jen ji pijte pokud možno černou nebo jen s troškou mléka, cukr a smetana v kávových nápojích by vám naopak kalorie přidaly.

3. Zhubněte na léto díky zelenému čaji

Podobně jako káva, i zelený čaj vám pomůže zhubnout. Obsahuje malé množství kofeinu a velké množství zdraví prospěšných antioxidantů, především katechinů. Kofein a katechiny působí synergicky, což právě vede ke zvýšené schopnosti zeleného čaje pomáhat při spalování tuků.

Pravý japonský zelený čaj sencha je základem našeho čaje na hubnutí Teatox. Koncentrovaný extrakt ze zeleného čaje získáte v našem doplňku stravy Immunity Booster.

4. Pomozte si doplňkem stravy s obsahem glukomannanu

Glukomannan je unikátní vláknina získávaná z rostliny konjac. Díky své schopnosti vázat vodu ve vašem trávicím traktu nabyde na objemu a dlouho v něm vydrží, čímž potlačuje hlad a chutě a podporuje hubutí. Protože se cítíte sytější, sníte také méně kalorií, což je pro hubnutí absolutní nezbytností. Lidé, kteří glukomannan užívají zhubnou v průměru více než ti, kteří ho neužívají.

Účinků glukomannanu jsme si dobře vědomi a proto v naší nabídce dietních produktů naleznete Hunger Blocker, oblíbený doplněk stravy, který glukomannan obsahuje.

5. Jak zhubnout na léto díky přerušovanému půstu

Přerušovaný půst spočívá ve střídání období, kdy se postíte a období, kdy jíte. Nejčastěji je to styl 16:8, kdy máte za den jen osmihodinové okno, v němž přijímáte jídlo a zbylých 16 hodin se postíte. Výhodou je, že tam dáte svému tělo prostor všechno jídlo pořádně strávit a začít i s procesy pročištění a ozdravování střev. Krom toho pravděpodobně sníte méně kalorií, než kdybyste jedli od rána do večera. Každopádně jak vědecké studie tak samotní lidé dokazují, že přerušovaný půst je skvělým nástrojem na shazování přebytečných kil.

6. Snižte obsah sacharidů ve své stravě a zhubněte

V první řadě omezte příjem zpracovaných sacharidů, tedy těch, od kterých byla průmyslově oddělena vláknina, jako jsou bílá mouka a výrobky z ní, a to včetně těstovin a chlebů. Jednoduché sacharidy mají vliv na hladinu krevního cukru, která po jejich konzumaci rychle vzroste, ale pak také rychle klesne, což vede k hladu a chutím.

Můžete se také rozhodnout začít s low carb stravováním. Low carb, tedy nízkosacharidová dieta je dvakrát účinnější, než dieta nízkotučná a navíc je přínosná pro vaše zdraví. Low carb dieta pro vás bude snadnější se zdravými jídly od Chia Shake.

7. Ošalte smysly menšími talíři

Naše další rada je takový malý trik, jak zhubnout na léto. Začněte si jídlo servírovat na menší talíře. Vašemu mozku bude stále připadat, že jíte plný talíř jídla, i když ve skutečnosti sníte méně. Vy se navíc budete cítit dobře a spokojeně, protože budete mít pocit, že jste se nijak neošidili.

8. Dbejte na správnou velikost porcí

Lidé mají tendenci nadhodnocovat, kolik jídla doopravdy potřebují. Buďte si toho vědomi a dávejte si dobrý pozor na velikost vašich porcí. Při hubnutí si dejte o něco méně jídla, než byste si dali za normálních okolností. Možná budete překvapeni, že jíst do polosyta vám paradoxně dodá více energie pro každodenní život, než když byste se nacpali k prasknutí. Pokud vám to pomůže, můžete na nějaký čas počítat množství kalorií v jídle a pití, které přijmete, a mít tak nad sebou větší kontrolu.

9. Zdravé jídlo mějte vždy v dosahu

Přestaňte nakupovat jídla plná cukru, nezdravých tuků a prázdných kalorií a místo toho se zásobte zdravými potravinami. Zjistíte, že díky tomu začnete přirozeně jíst zdravěji. Krom toho mějte po ruce zdravé svačiny, které přijdou vhod především ve chvílích, kdy nemáte čas vařit jídlo nebo když vás začnou honit chutě na něco dobrého. Do úrovně očí si ve špajzu dejte proteinové tyčinky, oříšky, sušené ovoce a proteinové nápoje, například naše zdravé low carb Smoothie s letního dietního balíčku.

10. Věnujte více času pohybové aktivitě a spánku

Nikdo po vás nechce, abyste se zapsali na hodiny cross fitu nebo denně dřeli v posilovně. Vyberte si ten způsob pohybu, který vám vyhovuje, která vám bude příjemný a který je vhodný pro vaši současnou kondici. Jaro a léto nahrávají cyklistice, běhu, plavání, jízdě na kolečkových bruslích či míčovým hrám a sportům. Dokonce i chůzí spálíte spoustu kalorií a zpevníte tělo. Nezapomínejte také na dostatečnou regeneraci a hlavně na kvalitní spánek. Choďte spát pokud možno před půlnocí a naordinujte si osm hodin spánku denně. Nedostatek spánku totiž vede přibývání na váze.

11. Přidejte ovoce, zelinu a vlákninu

Vláknina je při hubnutí skvělým pomocníkem. Podporuje pocit sytosti a zdraví střev a pomáhá tak při dlouhodobé ztrátě a udržení hmotnosti.

Ovoce a zelenina jsou dalšími skvělými pomocníky při hubnutí. Obsahují hodně vlákniny a jen málo kalorií. Také mají hodně vody a dodají vám příjemný pocit sytosti. Obsahují vitamíny, minerály a stopové prvky, které jsou cenné pro vaše zdraví. Obecně platí, že lidé, kteří jedí hodně ovoce a zeleniny jsou štíhlejší.

12. Přidejte proteiny

Pokud by mezi našimi radami na to, jak zhubnout na léto měly některé vyčnívat nad ostatními, pak by to byli ta první a poslední. Pijte dostatek vody a jezte hodně bílkovin. Dieta bohatá na bílkoviny je skvělá na hubnutí. V průměru totiž vysokoproteinovou dietou spálíte o 400 kalorií denně více, což hubnutí značně usnadní. Navíc se budete v průběhu dne cítit sytí a spokojení a večer nebudete mít tendenci sahat do spíže pro svačinku. Přidat do jídelníčku více bílkovin je navíc tou nejjednodušší věcí, kterou můžete pro své tělo udělat.

 

cogmagnifiermenucross-circle