› 
Blog   ›   Keto dieta   ›   10 nejlepších potravin vhodných pro Vaši keto dietu

10 nejlepších potravin vhodných pro Vaši keto dietu

Filtr

Jste připraveni posunout svou cestu ke keto stravě na další úroveň?

Jedním z klíčů k úspěchu při keto dietě je mít v kuchyni ty správné potraviny.

Přinášíme Vám 10 nejlepších potravin vhodných pro správnou keto dietu, které byste měli mít vždy po ruce, abyste se ujistili, že zůstanete na správné cestě za svou vysněnou postavou.

Avokádo

Toto lahodné ovoce má vysoký obsah zdravých tuků a nízký obsah sacharidů. Obsahuje řadu vitamínů a minerálů a také vlákninu. Skvěle se hodí k namazání na celozrnné toasty, přidání do salátů a přípravě guacamole.

Vejce

Vejce jsou základem keto diety a jsou neuvěřitelně všestranná. Můžete z nich připravit míchaná vejce, omelety, frittaty a další pokrmy. Stačí přidat trochu zeleniny a rychlá snídaně, oběd, či večeře je na stole.

Jsou velmi dobrým zdrojem bílkovin. Potřebujete ještě více bílkovin? Sáhněte po naší vaječné dietní omeletě, obsahuje rýžovou mouku a je bohatá na bílkoviny, které podporují pocit sytosti a udržují zdraví Vašich kostí a svalů.

Bobulovité plody

Bobulovité ovoce, jako jsou jahody, maliny a borůvky, obsahuje méně sacharidů než jiné druhy ovoce, a proto je skvělou volbou při keto dietě. Například hrst malin má zhruba 6 g sacharidů, takže když Vás honí mlsná, neváhejte po nich sáhnout. Případně s nimi můžete vyšperkovat proteinové palačinky nebo dietní kaši. Sladkou ovocnou chuť si můžete užít v našich dietních koktejlech.

Ořechy a semínka

Ořechy a semínka jsou skvělým zdrojem zdravých tuků a bílkovin. Mějte po ruce různé druhy, například mandle, vlašské ořechy a dýňová semínka, které můžete přidávat do jídel a svačin.

Za zmínku určitě stojí chia semínka, obsahují vlákninu, která tělu dodá pocit sytosti a působí na správnou činnost střev. Jsou tedy skvělým pomocníkem při hubnutí. Většina našich jídel obsahují právě chia semínka, která krom jiných zdravých látek obsahují také velké množství omega-3.

Kokosový olej

Kokosový olej je skvělým zdrojem zdravých tuků a lze ho použít na vaření i pečení. Navíc obsahuje MCT olej, který má pozitivní účinky na lidské zdraví. Díky tomu, že se snadno tráví, je vhodný i pro lidi, kteří mají problémy s trávením jiných tuků. Navíc dodává tělu energii, která je při keto dietě potřebná a podporuje také spalování tuků. MCT olej je obsažen v našich dietních koktejlech pro podporu Vaší diety.

Maso a ryby

Maso a ryby jsou skvělým zdrojem bílkovin a zdravých tuků. Mějte po ruce různé varianty, například kuřecí, hovězí a lososa, abyste byli vždy připraveni a Váš jídelníček byl pestřejší. Vychutnat si ho můžete například se zeleninovým salátem s chia semínky.

Zelenina s nízkým obsahem sacharidů

Zelenina jako špenát, brokolice a květák obsahuje málo sacharidů a hodně vlákniny. Jsou ideální pro přidávání do jídel, abyste získali další výživné látky. Rychlý svěží salát je skvělá náhrada sacharidové přílohy, například k jedné z našich chutných a snadno připravitelných vaječných omelet s vysokým obsahem bílkovin.

Olivový olej

Olivový olej je skvělým zdrojem zdravých tuků a lze ho použít při vaření i k zálivce salátů, kterým dodá nezaměnitelnou chuť. Napomáhá trávení a hubnutí a má antioxidační účinky. Pravidelná konzumace navíc díky obsaženým mastným kyselinám reguluje hladinu LDL („špatného cholesterolu“), aniž by ohrozila hladinu HDL („dobrého cholesterolu“)

Sýry

Jsou dalším zdrojem bílkovin a mohou úžasně doplnit Váš jídelníček při keto dietě. Sýr je ideální pro přidávání do jídel a svačin. Například pečená zelenina s roztékajícím se sýrem zasytí a dodá tělu dávku vitamínů a vápníku. Pro milovníky sýrů máme naši krémovou dietní sýrovou polévku. Stačí zalít vodou a máte připravený rychlý oběd.

Hořká čokoláda

Malý kousek tmavé vysokoprocentní čokolády je při keto dietě skvělou pochoutkou, a je výborným zdrojem zdravých tuků. Někomu však malý kousek čokolády nemusí stačit, proto pro Vás máme proteinové a dietní tyčinky – famózní sladkost, kterou si můžete při keto dietě vychutnat bez výčitek.

Pokud budete mít v kuchyni těchto 10 nejlepších potravin vhodných pro keto dietu, budete kdykoli připraveni připravit vykouzlit výživné pokrmy. Navíc se budete cítit motivovaní a sebevědomí na své cestě za vysněnou postavou.

Takže směle do toho, zásobte svou spíž a lednici těmito potravinami vhodnými pro keto a začněte pozorovat výsledky, po kterých toužíte!

−17 %
Zobrazit produkt

Dietní omeleta - 10 jídel

499 

(Hodnocení: 13)
−25 %
Zobrazit produkt

Velký dietní koktejl - 30 jídel

1 199 

(Hodnocení: 19)
Novinka – Hrášková
−17 %
Zobrazit produkt

Dietní polévka - 10 jídel

499 

(Hodnocení: 12)
Zobrazit produkt

Proteinová tyčinka MEALBAR tropické ovoce

69 

(Hodnocení: 14)
cogmagnifiermenucross-circle